At give op

Det svære er ikke at få en god idé.

Det er heller ikke svært at tænke, at der er noget, man gerne vil gøre anderledes i sit liv.

Det svære er, at erkende at den idé, man har fået, måske ikke er så god alligevel. At den ikke fungerer. At det man ville gøre anderledes, måske ikke var det rigtige alligevel.

Det sværeste er derfor at give op. At forlade noget, man på et tidspunkt har troet på.

Det er lige meget, om det man forlader, er et job, en drøm om at rejse til Sydamerika, et ægteskab eller tanken om at blive genial til at lave ny nordisk mad. Princippet er det samme.

Folk vil sige, at det er et nederlag. De vil stemple en som en taber, som en, der ikke er lykkedes med det, som hun havde sat sig for. Det kan være hårdt for selvtilliden.

Men at give op er noget af det stærkeste, du kan gøre. Det er måske en slutning, men det er også en begyndelse. At opgive noget kan være en enorm frisættelse. At droppe et projekt – uanset hvilken karakter dette projekt måtte have – frigør tid og kræfter. Det er som at smide en tung rygsæk af sig. Det betyder nye muligheder, nye eventyr.

Hvad vil du give op i dag?

Store forandringer med 20 Skridt og nyhedsbrevet

20 Skridt fylder snart syv år, og i den anledning sker der en række forandringer. Der kommer blandt andet et helt nyt site til alle dem, der gerne vil skrive, og nyhedsbrevet skifter navn til “Søndagslisten.” Hvorfor det sker, hvornår det sker, og hvordan det sker, kan du alt sammen læse her.

2018-03-09T13:17:33+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment