Om 2019-03-20T11:24:17+00:00

ole-ditlev-nielsen-forfatter-20-skridt

Ole Ditlev Nielsen

20 skridt handler om de små skridt, vi alle sammen kan tage i hverdagen.

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag, kurser og workshops om undervisning, forandringer og om at leve langsomt.

Formålet med 20 Skridt er at hjælpe travle og overvældede mennesker til en hverdag med mindre stress og mere mening. . Med dette udgangspunkt har jeg siden 2011 hjulpet især undervisere, men også andre faggrupper til positive forandringer i en travl hverdag. Det handler om en balance, hvor man på den ene side skaber resultater, men stadig “har sig selv med” og oplever det daglige arbejde som meningsfuldt.

På min blog finder du en masse læsestof, som du kvit og frit kan gå ombord i. God læselyst, og hvis du har et spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig.

Ole Ditlev Nielsen

LÆS MED PÅ BLOGGEN

20 Skridts mission

Livet må aldrig handle om at overleve til på fredag. Det gør det for alt for mange – ikke mindst for undervisere, som er den faggruppe, jeg primært arbejder med. Det er 20 Skridts mission at give såvel perspektiver som praktiske og implementerbare råd og tips, der gør, at hverdagen opleves som meningsfuld og givende for både den enkelte og for fællesskabet. Dette gøres gennem de daglige vaner, og de konkrete handlinger, ikke bullshit-bingo og smarte buzzwords. 

Læs mere på bloggen

20 Skridt-bøger

Jeg har skrevet fire 20 Skridt-bøger, der alle er udgivet på  Dansk Psykologisk Forlag, og er særdeles velanmeldte. Endvidere har jeg skrevet bøgerne Forandringspædagogik og Slow Living, ligesom jeg har oversat en række historiske fagbøger fra tysk til dansk.

Køb bøger her

Min baggrund

Jeg er født i 1975, uddannet cand. mag i historie, men har beskæftiget mig professionelt med undervisning siden 2001. I 2011 etablerede jeg 20 Skridt, som fra sommeren 2014 har været min fuldtidsbeskæftigelse. Jeg skriver bøger, holder foredrag, underviser flygtninge og fungerer som ekstern censor på en række uddannelsesinstitutioner.  Min første bog, Om at undervise, udkom i 2013, og det er siden blevet til yderligere fire bøger . Jeg er medstifter af Center for dannelse og af erhvervsnetværket Selvstændige i Ørestad. Gift, to børn og tilbringer mindst en måned om året i Sydøstasien.

Følg mig og 20 skridt på Facebook

Få inspiration til morgenkaffen hver søndag

Tilmeld dig Søndagslisten og få et fyldigt uddrag af bogen “Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”, som anmeldere har kaldt konkret og vidunderlig. Derefter modtager du en mail med inspiration til din hverdag hver søndag morgen Du kan afmelde når som helst.

“Det var en rigtig god dag. Inspirerende og sympatisk underviser. Gode pointer og input lige til at bruge i hverdagen, step by step.”
Helle, Gladsaxe Hovedbibliotek • Deltager på kursus i undervisningsteknik
“Ole var levende, og nåede medarbejdergruppen gennem sit fremragende sprog, anekdoter og egne historier.”
Pia Gabel, skoleleder, Dalmose Skole • Tilhører ved foredrag om stress
“Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til.”
Sascha Jensen, Balance nr. 2, juni 2014 • Anmeldelse af ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”
“Bogen er så absolut anbefalelsesværdig. Såvel nye som garvede undervisere kan have stor glæde af denne perle af en håndsrækning til undervisere.”
Sanne Kierstein Madsen, Læsepædagogen, nr. 6, 2013 • Anmeldelse af ”Om at undervise – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”
“Jeg fandt Ole Ditlev Nielsens kursus meget interessant og givende. Hvor andre kurser ofte har været meget teoretisk funderet, havde Ole Ditlev Nielsens kursus også en meget anvendelsesorienteret dimension. Jeg fik på kurset flere mange ideer til arbejdsformer, som jeg i dag bruger i min daglige undervisning.”
Kristian Westerdahl, adjunkt, Gefion Gymnasium • Deltager på kurset ”Forandringspædagogik”
”En oplagt udgivelse at have stående på hylden både på lærerseminarierne samt på skolebibliotekerne, hvor ikke kun nyuddannede lærere, men lærere i al almindelighed kan have gavn af bogen.”
Henrik Munch Petersen, lektørudtalelse 15/01 DBC Medier • Om ”Forandringspædagogik”
“Kurset er et perfekt afsæt for udvikling af virksomhedens egne, interne kurser, når medarbejderne har den faglige kompetence, men mangler grundlæggende viden om undervisningsmetodik.”
Dorthe Pelle Nielsen, chefkonsulent,Boligforeningen 3B • Deltager på kursus i undervisningsteknik for medarbejder/undervisere uden pædagogisk baggrund.
“… velskrevet og godt struktureret … en dejlig oplevelse … meget troværdig.”
Christina Krolmer, Folkeskolen, februar 2016 • Anmeldelse af ”Undervisningsdifferentiering – 20 skridt til at møde dine elever”
“Dejlig konkret og uden floskler. Lige til at gå til og få energi af i den daglige undervisning. Så skønt! Tak!
Line Holst Schelde, HF-centret Efterslægten • Tilhører ved foredrag
“Ole Ditlev Nielsen og Martin Lasse Hansen Sieben har med 20 skridt til bedre lærersamarbejde skrevet den bog mange lærere har ventet på … 20 skridt til bedre lærersamarbejde er en bog til den gode lærer eller lærerstuderende – og kan også anbefales til den gode leder.”
Daniel Blum, uddannelsesdirektør, Next – Uddannelse København • Anmeldelse af ”20 skridt til bedre lærersamarbejde”
“Informativt og praksisnært kursus med mange gode indspark. God energi og overbevisende kursusleder.”
Ulla Lodberg, Handelsskolen København Nord, Hillerød • Deltager på kursus om undervisningsdifferentiering