Foredrag om Slow living 2019-12-05T11:55:31+00:00

Foredrag: Slow living

Tempoet er højt. Vi skal effektive, producere og evaluere. Det gælder i arbejdslivet, men også privat føler vi, at der er mange krav, vi skal indfri og kun kort tid at indfri dem i. Samtidig er vi hele tiden , og det er svært at gå offline og tage de nødvendige pauser.

Slow living er en anden måde at leve på. Dette foredrag er baseret på den anmelderroste bog Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening, og det viser, hvordan et liv med slow living ser ud i praksis.

Book dette foredrag
Lav en uforpligtende forespørgsel

Sæt farten ned!

Slow living handler om at gøre tingene godt i stedet for at gøre dem hurtigt.

I en tid, hvor de nemme og hurtige løsninger er i højsædet, og mange føler sig pressede af et stigende tempo, er slow living et bæredygtigt alternativ. Det er ikke noget smart quick fix, men et bevidst valg om at leve sit liv på en anden måde.

I dette foredrag præsenterer jeg den internationale langsombevægelse og filosofien bag den. Foredraget giver et konkret alternativ til livet i overhalingsbanen, et langsomt liv der faktisk lader sig gøre i en dansk hverdag. Foredraget er baseret på bogen Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening.

Med Slow living handler det ikke om at løbe hurtigt, tjene en masse penge eller leve, som man tror, at andre synes, at den moderne tilværelse skal leves.

Det handler om at leve med mening. Om ikke at leve et liv, hvor andre dikterer tempoet. Hvor man kan mærke jorden under sine fødder og gå frem i et tempo, der er rigtigt. Om at gøre tingene med kvalitet og nærvær, om at vælge det hurtige og overfladiske fra.

Foredragets indhold

De store perspektiver og de små, langsomme vaner i hverdagen

 • Hvad er slow living, og hvilket tankegods ligger bag? Et blik på langsombevægelsen, på den stoiske filosofi, og på hvordan disse tankegange kan hjælpe os i en travl verden.

 • “Distraktionens tidsalder” – og hvordan du kan bryde fri.

 • Fra overtid og stress til stranden i Thailand: Hvad jeg selv har gjort for at leve et liv med slow living, og hvordan du praktisk og konkret kan gøre det samme.

 • Vanerne: De gode, de dårlige og hvordan du kan ændre dem.

 • Det handler ikke om hængekøjen, men om at gøre tingene med kvalitet og mening.

 • Den lange og den korte lykke – hvilket liv, vil du leve?

Forespørg uforpligtende på dette foredrag
Mere tid

Målgruppe

Foredraget tilpasses altid deltagerne
 • Arbejdspladser, som har været igennem effektiviseringer, besparelser eller omstruktureringer, og som har oplevet udfordringer som faldende medarbejdertrivsel og stress, som følge heraf.

 • Højskoler og efterskoler.

 • Foreninger, kulturklubber og personaleforeninger, der ønsker et foredrag med perspektiv og stof til eftertanke.

 • Biblioteker og kulturinstitutioner.

Se mere om den anmelderroste bog bag foredraget

Det praktiske

Hvordan, hvornår, hvor længe og hvor meget?
 • Foredraget tager en time, hvorefter vi holder en kort pause. Efterfølgende sætter vi en lille time af til spørgsmål og debat, så arrangementet i udgangspunktet varer to timer.

 • Før foredraget har vi en grundig dialog om jeres situation, ønsker og behov, så vi sikrer os, at tilhørerne får det størst mulige udbytte.
 • Foredraget afholdes på jeres arbejdsplads eller et sted, som I vælger. Alternativt kan det afvikles i eksklusive og rolige omgivelser i KLP-bygningen på Arne Jacobsens Allé i København – tæt ved motorvej, metro og regionaltog.

 • Alle deltagere får et eksklusivt tilbud om rabat på bogkøb.
 • Den vejledende pris for et foredragsarrangement på 2 timer med tid til spørgsmål er 5.000,-  ekskl. moms og transportomkostninger. Afvikles foredraget i KLP-Huset i Ørestad aftales en særpris afhængigt af jeres ønsker til forplejning.

 • Der er naturligvis mulighed for at købe bogen “Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening” med en kraftig rabat i forbindelse med foredraget.

Forespørg uforpligtende på dette foredrag
Slow living bog