Om 2020-10-09T10:31:48+00:00

Ole Ditlev Nielsen

Hvad er 20 Skridt?

Hej, jeg hedder Ole. Det er mig, der har lavet 20 Skridt. Her får du en 30-sekunders opsummering:

20 Skridt er min lille enkeltmandsvirksomhed. Gennem den skriver jeg bøger, holder foredrag og kurser, laver online-programmer og passer min ugentlige blog Søndagslisten. På den skriver jeg artikler om slow living, simple living og det meningsfulde liv.

Jeg tror på de små skridt. Kan vi tage dem med vedholdenhed og konsistens, kommer de i det lange løb til at gøre en stor forskel. Det gælder i vores privatliv. Det gælder i vores arbejdsliv. Gennem mit arbejde i 20 skridt håber jeg at inspirere læsere og lyttere til at tage det første lille skridt. Et skridt, der kan blive begyndelsen på en stor og vigtig rejse.

Min mest populære bog handler om slow living, men jeg har også skrevet om den verden, jeg fagligt er rundet af, undervisning og pædagogik. Det holder jeg enkelte kurser og workshops om, som du kan se mere om her.

20 Skridts mission

Livet må aldrig handle om at overleve til på fredag. Det gør det for alt for mange, og det er derfor, at det er så vigtigt for mig at formidle, at der er en anden vej. At vi kan vælge og prioritere anderledes, så vi oplever mere ro, balance og tid til det, der betyder noget for os.  Det er 20 Skridts mission at give såvel perspektiver som praktiske og implementerbare råd og tips, der gør, at hverdagen opleves som meningsfuld og givende for både den enkelte og for fællesskabet. Dette gøres gennem de daglige vaner, og de konkrete handlinger, ikke bullshit-bingo og smarte buzzwords. 

Vil du høre mere om mine tanker, kan du høre mig tale om langsomhed i RomerRiget på Radio 24 Syv, og om Slow living i Manus Manege på Danmarks Radio.

Læs mere på bloggen

Bøger

En af mine største passioner er at skrive. Jeg elsker at sætte ord ned på papir (eller en skærm) og få dem til at leve. Jeg har skrevet syv bøger, der spænder vidt – fra fagbøger om pædagogik og undervisning over en rejsebog til min mest populære bog, der handler om slow living. Du kan se meget mere om bøgerne her på hjemmesiden, læse citater fra de fine anmeldelser og finde frem til den bog, der passer bedst til dine interesser og behov. Bøgerne kan købes hos alle førende boghandlere.

Se mere om bøgerne
Køb bøgerne på saxo.com

Min baggrund

Jeg er født i 1975, uddannet cand. mag i historie, men har beskæftiget mig professionelt med undervisning,  formidling og kommunikation siden 2001. I 2011 etablerede jeg 20 Skridt, som fra sommeren 2014 har været min fuldtidsbeskæftigelse. Jeg skriver bøger, holder foredrag, freelance-underviser og fungerer som ekstern censor på en række uddannelsesinstitutioner.  Min første bog, Om at undervise, udkom i 2013, og det er siden blevet til yderligere seks bøger.  Den seneste er “Det fremmede og det kendte – Rejser 1990-2019”, som er en hyldest til den langsomme rejse, til det melankolske og det meditative i en hektisk og urolig verden. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, og bosat i Ørestad på Amager. Det er min base, hvorfra jeg udforsker verden og det langsomme liv.

Følg mig og 20 skridt på Facebook

Få inspiration til morgenkaffen hver søndag

Tilmeld dig Søndagslisten og få et fyldigt uddrag af bogen “Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”, som anmeldere har kaldt konkret og vidunderlig. Derefter modtager du en mail med inspiration til din hverdag hver søndag morgen Du kan afmelde når som helst.

  “Det var en rigtig god dag. Inspirerende og sympatisk underviser. Gode pointer og input lige til at bruge i hverdagen, step by step.”
  Helle, Gladsaxe Hovedbibliotek • Deltager på kursus i undervisningsteknik
  “Ole var levende, og nåede medarbejdergruppen gennem sit fremragende sprog, anekdoter og egne historier.”
  Pia Gabel, skoleleder, Dalmose Skole • Tilhører ved foredrag om stress
  “Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til.”
  Sascha Jensen, Balance nr. 2, juni 2014 • Anmeldelse af ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”
  “Bogen er så absolut anbefalelsesværdig. Såvel nye som garvede undervisere kan have stor glæde af denne perle af en håndsrækning til undervisere.”
  Sanne Kierstein Madsen, Læsepædagogen, nr. 6, 2013 • Anmeldelse af ”Om at undervise – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”
  “Jeg fandt Ole Ditlev Nielsens kursus meget interessant og givende. Hvor andre kurser ofte har været meget teoretisk funderet, havde Ole Ditlev Nielsens kursus også en meget anvendelsesorienteret dimension. Jeg fik på kurset flere mange ideer til arbejdsformer, som jeg i dag bruger i min daglige undervisning.”
  Kristian Westerdahl, adjunkt, Gefion Gymnasium • Deltager på kurset ”Forandringspædagogik”
  ”En oplagt udgivelse at have stående på hylden både på lærerseminarierne samt på skolebibliotekerne, hvor ikke kun nyuddannede lærere, men lærere i al almindelighed kan have gavn af bogen.”
  Henrik Munch Petersen, lektørudtalelse 15/01 DBC Medier • Om ”Forandringspædagogik”
  “Kurset er et perfekt afsæt for udvikling af virksomhedens egne, interne kurser, når medarbejderne har den faglige kompetence, men mangler grundlæggende viden om undervisningsmetodik.”
  Dorthe Pelle Nielsen, chefkonsulent,Boligforeningen 3B • Deltager på kursus i undervisningsteknik for medarbejder/undervisere uden pædagogisk baggrund.
  “… velskrevet og godt struktureret … en dejlig oplevelse … meget troværdig.”
  Christina Krolmer, Folkeskolen, februar 2016 • Anmeldelse af ”Undervisningsdifferentiering – 20 skridt til at møde dine elever”
  “Dejlig konkret og uden floskler. Lige til at gå til og få energi af i den daglige undervisning. Så skønt! Tak!
  Line Holst Schelde, HF-centret Efterslægten • Tilhører ved foredrag
  “Ole Ditlev Nielsen og Martin Lasse Hansen Sieben har med 20 skridt til bedre lærersamarbejde skrevet den bog mange lærere har ventet på … 20 skridt til bedre lærersamarbejde er en bog til den gode lærer eller lærerstuderende – og kan også anbefales til den gode leder.”
  Daniel Blum, uddannelsesdirektør, Next – Uddannelse København • Anmeldelse af ”20 skridt til bedre lærersamarbejde”
  “Informativt og praksisnært kursus med mange gode indspark. God energi og overbevisende kursusleder.”
  Ulla Lodberg, Handelsskolen København Nord, Hillerød • Deltager på kursus om undervisningsdifferentiering