Om 2021-09-07T12:24:47+00:00

Ole Ditlev Nielsen

Hvad er 20 Skridt?

Hej, jeg hedder Ole. Det er mig, der har lavet 20 Skridt. Her får du en 30-sekunders opsummering:

20 Skridt er min lille enkeltmandsvirksomhed. Gennem den skriver jeg bøger, holder foredrag og kurser, laver online-programmer og passer min ugentlige blog Søndagslisten. På den skriver jeg artikler om slow living, simple living og det meningsfulde liv.

Jeg tror på de små skridt. Kan vi tage dem med vedholdenhed og konsistens, kommer de i det lange løb til at gøre en stor forskel. Det gælder i vores privatliv. Det gælder i vores arbejdsliv. Gennem mit arbejde i 20 skridt håber jeg at inspirere læsere og lyttere til at tage det første lille skridt. Et skridt, der kan blive begyndelsen på en stor og vigtig rejse.

Min mest populære bog handler om slow living, men jeg har også skrevet om den verden, jeg fagligt er rundet af, undervisning og pædagogik. Det holder jeg enkelte kurser og workshops om, som du kan se mere om her.

20 Skridts mission

Livet må aldrig handle om at overleve til på fredag. Det gør det for alt for mange, og det er derfor, at det er så vigtigt for mig at formidle, at der er en anden vej. At vi kan vælge og prioritere anderledes, så vi oplever mere ro, balance og tid til det, der betyder noget for os.  Det er 20 Skridts mission at give såvel perspektiver som praktiske og implementerbare råd og tips, der gør, at hverdagen opleves som meningsfuld og givende for både den enkelte og for fællesskabet. Dette gøres gennem de daglige vaner, og de konkrete handlinger, ikke bullshit-bingo og smarte buzzwords. 

Vil du høre mere om mine tanker, kan du høre mig tale om langsomhed i RomerRiget på Radio 24 Syv, og om Slow living i Manus Manege på Danmarks Radio.

Læs mere på bloggen

Bøger

En af mine største passioner er at skrive. Jeg elsker at sætte ord ned på papir (eller en skærm) og få dem til at leve. Jeg har skrevet syv bøger, der spænder vidt – fra fagbøger om pædagogik og undervisning over en rejsebog til min mest populære bog, der handler om slow living. Du kan se meget mere om bøgerne her på hjemmesiden, læse citater fra de fine anmeldelser og finde frem til den bog, der passer bedst til dine interesser og behov. Bøgerne kan købes hos alle førende boghandlere.

Se mere om bøgerne
Køb bøgerne på saxo.com

Min baggrund

Jeg er født i 1975, uddannet cand. mag i historie, men har beskæftiget mig professionelt med undervisning,  formidling og kommunikation siden 2001. I 2011 etablerede jeg 20 Skridt, som fra sommeren 2014 har været min fuldtidsbeskæftigelse. Jeg skriver bøger, holder foredrag, freelance-underviser og fungerer som ekstern censor på en række uddannelsesinstitutioner.  Min første bog, Om at undervise, udkom i 2013, og det er siden blevet til yderligere seks bøger.  Den seneste er “Det fremmede og det kendte – Rejser 1990-2019”, som er en hyldest til den langsomme rejse, til det melankolske og det meditative i en hektisk og urolig verden. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, og bosat i Ørestad på Amager. Det er min base, hvorfra jeg udforsker verden og det langsomme liv.

Følg mig og 20 skridt på Facebook

Få inspiration til morgenkaffen hver søndag

Gør som 3.854 andre og tilmeld dig Søndagslisten. Så får du konkret inspiration til et enkelt liv med slow living og tid til det vigtige. Du får en mail om ugen. Aldrig mere, aldrig mindre. Det koster ikke noget, og du kan afmelde når som helst, uden spørgsmål.