
“… velskrevet og godt struktureret … en dejlig oplevelse.”
Christina Krolmer, anmeldelse i Folkeskolen, februar 2016.
Her er en bog, der hiver teorierne om undervisningsdifferentiering ned på jorden og ind i undervisningslokalerne. Det er en værktøjsbog, der med konkrete råd og idéer giver læseren inspiration til, hvordan man kan arbejde med undervisningsdifferentiering på en måde, der er meningsfuld for eleverne og overskuelig for læreren.
Det er svært at tilgodese alle elevtyper, og hverdagen er travl. De fleste lærere anerkender behovet for undervisningsdifferentiering, men hvordan gør man det lige i praksis? Hvordan får man differentieret, når der er et pensum at følge og en hverdag at forholde sig til? Denne bog viser, hvordan det kan gøres.
“…velskrevet og godt struktureret … en dejlig oplevelse … meget troværdig … Jeg fik under læsningen oplevelsen af at være forstået og anerkendt i min profession som lærer, få ny teoretisk viden og samtidig blive udfordret i forhold til mine lidt indgroede tankemønstre.”
(Christina Krolmer, Folkeskolen, februar 2015)
“Det er en rigtig brugbar bog for en travl lærer i folkeskolen. Ole Ditlev Nielsen har en meget bred teoretisk baggrund, og hans bog samler og konkretiserer mange af de tendenser, der er inden for folkeskolen i øjeblikket. Bogen præsenterer gode og gennemprøvede løsningsforslag på forskellige problemstillinger, der kan opstå i undervisningen, og giver samtidig gode muligheder for at reflektere over egen praksis.”
(Lisa Petersen, lærer, Vesterbro Ny Skole)
“Bogen er en fantastisk gave til alle undervisere. I bogen er der masser af idéer til at gøre den daglige undervisningen endnu bedre og ikke mindst mere udfordrende for såvel undervisere som elever.”
(Casper Henningsen, lektor, Erhvervsskolen Nordsjælland)
Bogens indhold
At omsætte teorier og tanker til den daglige undervisning
“Det var en rigtig god dag. Inspirerende og sympatisk underviser. Gode pointer og input lige til at bruge i hverdagen, step by step.”
“Ole var levende, og nåede medarbejdergruppen gennem sit fremragende sprog, anekdoter og egne historier.”
“Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til.”
“Bogen er så absolut anbefalelsesværdig. Såvel nye som garvede undervisere kan have stor glæde af denne perle af en håndsrækning til undervisere.”
“Jeg fandt Ole Ditlev Nielsens kursus meget interessant og givende. Hvor andre kurser ofte har været meget teoretisk funderet, havde Ole Ditlev Nielsens kursus også en meget anvendelsesorienteret dimension. Jeg fik på kurset flere mange ideer til arbejdsformer, som jeg i dag bruger i min daglige undervisning.”
”En oplagt udgivelse at have stående på hylden både på lærerseminarierne samt på skolebibliotekerne, hvor ikke kun nyuddannede lærere, men lærere i al almindelighed kan have gavn af bogen.”
“Kurset er et perfekt afsæt for udvikling af virksomhedens egne, interne kurser, når medarbejderne har den faglige kompetence, men mangler grundlæggende viden om undervisningsmetodik.”
“… velskrevet og godt struktureret … en dejlig oplevelse … meget troværdig.”
“Dejlig konkret og uden floskler. Lige til at gå til og få energi af i den daglige undervisning. Så skønt! Tak!
“Ole Ditlev Nielsen og Martin Lasse Hansen Sieben har med 20 skridt til bedre lærersamarbejde skrevet den bog mange lærere har ventet på … 20 skridt til bedre lærersamarbejde er en bog til den gode lærer eller lærerstuderende – og kan også anbefales til den gode leder.”
“Informativt og praksisnært kursus med mange gode indspark. God energi og overbevisende kursusleder.”
Det seneste fra bloggen
Tips, tricks og tekster om at få tid til det vigtige
17 realistiske mikrovaner, der gør dine dage bedre
Lyt til denne uges artikel- Skal vi ikke bare sige det, som det er? Det er trættende. Og det er hårdt. Jeg er træt af corona. Træt af
De to typer frygt, der gør forskellen
Lyt til denne uges artikel I dag vil jeg give dig to perspektiver, du kan bruge, når du står over for en livsforandring eller en stor beslutning. Det
10 vigtige pointer fra klassikeren ”Lev livet uden bekymringer”
Lyt til dagens artikel. Noget af det gode ved en jule- og nytårsferie er, at den giver en tid til at læse en bog eller to. Ikke mindst
Slow living ordbog A-Å
Lyt til Slow living ordbog Så skriver vi 2021, og skal vi ikke bare blive enige om, at det bliver et bedre år end 2020? Spørgsmålet er så,
10 inspirerende citater om nytåret
Lyt til årets sidste artikel. Til årets sidste artikel har jeg samlet 10 inspirerende citater, der kredser om overgangen til et nyt år, at starte på en frisk
Dit bedste år nogensinde (det er ikke 2020)
Lyt til denne uges artikel. Nu varer det ikke så længe. Om kort tid siger vi farvel til 2020. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men det