3 mikroartikler om de veje, du kan gå i livet

I dag får du tre bittesmå artikler. De handler på forskellige måder om at gå nye veje i tilværelsen. Jeg håber, de vil inspirere dig.

#1 Det bedste du kan gøre er at give op

”A winner never quits. A quitter never wins.”

Du har hørt de citater tusind gange før.

Jeg er totalt uenig! Det er noget vås.

Ok, hvis du er fodboldspiller eller professionel bokser, så giver de måske mening. Ellers ikke. I mange tilfælde er det omvendt. Noget af det bedste du kan gøre, er at give op.

Projektet, livsstilsændringen, intentionen, jobbet, det usunde parforhold.

Det er altid et forsøg værd. Det har en værdi, at du prøver. Men ikke for enhver pris, og ikke for tid og evighed. Fungerer det ikke, så giv op. Kom videre!

At give op er at lukke et kapitel i dit liv. Det er at åbne en ny bog. Det er at læse den første side og bevæge dig i nye, spændende retninger.

At give op er en frigørelse. Det er solen, der står op om morgenen. Din vej til en ny dag. At give op er at få nye ideer. Nyt liv.

Giv op lidt mere. Gør det lidt hurtigere. Rejs mod nye destinationer. Du kommer et bedre sted hen, hvis du har modet til at give op.

Hvad vil du give op i dag?

#2: Din selvkærligheds-sandwich

Lad os starte med at slå en vigtig ting fast:

At give dig selv kærlighed er ikke et egoistisk projekt.

For mange lyder det sådan. Nogen misforstår ordet og sætter lighedstegn mellem selvkærlighed og selvforkælelse, det sidste i sådan en betydning med at købe noget ”rart” til sig selv.

Det er ikke det, det handler om. Det er ikke et spørgsmål om at købe noget. Det er ikke, fordi du skal have flere ting, du kan fylde dit hjem, dit garderobeskab eller din telefon med.

Derimod er det et spørgsmål om at drage omsorg. Det er en måde, hvor du så at sige bringer dig selv i vater. Kun når du er det, i ro og balance, kan du være noget for andre.

Spørg derfor om du kan give dig selv tre kvarter hver dag. 45 minutter, hvor du giver dig selv ubetinget kærlighed.

Måske tænker du, at du har travlt, og det er helt umuligt at hive 45 sammenhængende minutter ud af dine dage? Så gør noget andet. Smør dig selv en kærligheds-sandwich, der består af 3 X 15 minutter. Kan du på den måde give dig selv et kvarter hver morgen, et kvarter midt på dagen og et kvarter hver aften? Så kan du måske gøre noget af det her:

15 minutter hver morgen

 • Skrive dagbog.
 • Sidde i stilhed med et krus morgenkaffe og kigge ud ad vinduet.
 • Læse en god bog eller i et spændende magasin.
 • Yoga.
 • Planlægge din dag i en Bullet Journal.

15 minutter hver middag

 • Gå en tur.
 • Meditere.
 • Ringe eller skrive til en ven, du ikke har talt med i nogen tid.
 • Læse tre digte.
 • Strække din krop ud.

15 minutter hver aften

 • Lytte til en godnathistorie for voksne i en lydbog.
 • Skrive en begejstrings-liste, hvor du skriver 5 ting, der gør dig begejstret lige nu.
 • Tage et varmt bad.
 • Vande blomster og plukke de visne blade.
 • Gøre det, du elsker. (Den hobby, du holder af, men som du bruger alt for lidt af din tid på).

Det er bare nogle forslag. Det er ikke så vigtigt, hvad du gør. Det, der er vigtigt, er, at du gør noget, der er kærligt over for dig selv. Du føler ro, bliver gladere og får overskud til at være mere for andre. Hvis du giver dig selv lov til at gå ombord i sådan en sandwich med tre lag på 15 minutter hver dag, kan det gøre en forskel. Det kan hjælpe dig til nye retninger, andre steder i tilværelsen.

#3: Hvad vil det sige ”at leve af?”

I sommeren 2014 sagde jeg et fuldtidsjob op for i stedet at bruge min tid på at skrive, holde foredrag, freelance-undervise nogle dage om måneden – og for bare i det hele taget at have lidt mindre travlt og tage den lidt mere med ro.

I den forbindelse er der et spørgsmål, jeg ofte får:

Kan du leve af det?

Det korte svar er ja. Det lidt længere svar er mere nuanceret. For hvad vil det sige at ”leve af”?

Er det at tjene 15.000,- om måneden? 25.000,- om måneden). 35.000,-? Mere? Blive millionær?

Der er ikke nogen facitliste. Ikke noget sted, hvor du kan slå op, hvad det kræver at ”leve af noget”.

Jeg har en god ven. Han er utrolig begavet og talentfuld, langt mere end jeg er. Når vi mødes, gerne over et par velvoksne fadøl, taler vi ofte om at skrive, kreative processer, om at have tiden til at gøre det, man brænder for, og gerne leve af det.

Min ven har et fuldtidsjob. Det er krævende, fuldt af ansvar, og han tjener 75.000,- om måneden plus pension. Han fortæller mig, at hvis han skal sige sit job op og leve af sit kreative arbejde, bliver han nødt til at tjene det samme, som han gør i sit nuværende job.

Find din M.M.I.

Jeg ved ikke, hvad svaret er, men jeg ved, at det bliver meget sværere at lykkes med et frit og fleksibelt arbejdsliv, hvis du stiller så høje krav til din indtægt. Uanset om du drømmer om at åbne en café, leve af at sælge din keramik eller gerne vil være freelancer, er princippet det samme. Jo mindre, du kan klare dig for, jo større er sandsynligheden for, at du lykkes. Jo friere er du.

Derfor: Vil du en ny retning i tilværelsen, så start ikke med at lave en smart hjemmeside. Blæs det ikke ud på de sociale medier. Vent med at åbne virksomhedskontoen og trykke visitkort. Start med at se på dine udgifter. Få dem så langt ned som muligt. Find din M.M.I. Det er din Mindst Mulige Indkomst.

Start med den. Gør det enkelt. Gør det billigt. Så vil du kunne forandre meget mere. For dig selv. For andre. For verden.


PS: Søndagstilbud – spar 300 kroner på vær din egen chef

Vil du gerne bestemme over din tid?

Træffe de vigtige beslutninger om dit arbejdsliv selv?

Være noget for andre?

Aldrig mere sidde til en MUS-samtale og føle, du burde være et HELT andet sted?

Så er Vær din egen chef noget for dig. Det er et online-forløb, der giver dig en konkret køreplan til at sige dit job op, etablere din egen forretning og få et arbejdsliv, der er mere kreativt og meningsfuldt. Du bliver nok ikke berømt eller multimillionær, men hvis du følger step-by-step-instruktionerne får du et arbejdsliv, der er det rigtige for DIG.

Kurset består af 40 videolektioner og en lækkert designet workbook på 50 sider. Normalprisen (der stiger 1/1 2021) er 750 kroner, men i dag kan du spare 300 kroner ved at gøre sådan her:

Så har du med det samme permanent adgang til alt materialet til en pris på 450 kroner. Det svarer nogenlunde til to ture i Netto eller Rema. Koden gælder frem til midnat søndag den 15. november 2020. Du starter her.

Din egen chef

Læs de seneste artikler

 • 15 timers arbejdsuge

Rutger Bregman og 15 timers arbejdsuge

september 16th, 2021|0 Comments

Den mest inspirerende bog jeg har læst i lang tid, er hollænderen Rutger Bregmans Utopia for realister. Da bogen udkom, fik den en masse opmærksomhed, og Bregman har både sine tilhængere og heftige kritikere. Det

 • Kreativitet

Kreativitet: Sådan stimulerer du din kreative muskel

september 6th, 2021|0 Comments

I dag vil jeg slå et slag for kreativiteten. Ikke fordi vi alle sammen skal være billedkunstnere, filmklippere eller poeter, men fordi der sker gode ting, når vi udfolder os kreativt. Det kan for eksempel

 • Livsforandringer

Det vigtigste spørgsmål ved livsforandringer

september 1st, 2021|0 Comments

I dag starter vi med en god nyhed: Livsforandringer kan godt lade sig gøre. Du kan komme til at leve langsommere. Du kan forenkle dit liv, hvis du ønsker det. Du kan realisere det kreative

 • Fra F.O.M.O. til J.O.M.O.

Fra. F.O.M.O. til J.O.M.O.

august 23rd, 2021|0 Comments

Du kender sikkert udtrykket F.O.M.O. Det er en forkortelse for Fear Of Missing Out, og det handler grundlæggende om den meget menneskelig angst for at gå glip af noget. Hvad nu, hvis du misser noget

 • 30-dages challenge

21 ideer til en 30-dages challenge du kan starte i dag

august 19th, 2021|0 Comments

For tiden er der sådan en trend, hvor folk kaster sig ud i en 30-dages challenge. Her giver du dig selv en udfordring og en måned til at gennemføre udfordringen. Det kan være et mål,

 • Sænke tempoet

10 veje til at sænke tempoet i en travl hverdag

august 11th, 2021|0 Comments

Denne uge har for mange af os været en slags tilbagevenden til virkeligheden. Voksne er tilbage på jobbet, børn og unge tilbage i skole, og der er ikke så mange coronarestriktioner som før. Det ligner


Foto: Emilie Haut

2020-11-12T19:25:42+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment