Foredrag
Slow living
– sænk tempoet, find roen
Foredrag
Dette foredrag giver en grundig indføring i slow living og i filosofien bag den langsomme livsstil. Du får et væld af konkrete tips til at sænke farten i en travl og hektisk tilværelse – uden at det betyder, at du skal rykke din tilværelse op med rode.
Mange siger, at de gerne vil have ro på, men det kan være svært at opnå, når hverdagen først drøner derudad. Med afsæt i min personlige rejse fra et hurtigt til et langsomt liv, kommer vi i foredraget ind på:
- Filosofien: Det tankegods, der ligger bag slow living – fra antikkens stoikere til den moderne, internationale langsombevægelse.
- Min historie: Hvorfor jeg sagde et fast job for i stedet at leve et liv med tid til det vigtige, og hvordan jeg konkret har gjort det.
- Det svære ved slow living: Udfordringerne, dilemmaerne, fordommene og vejen videre.
- Konkrete tips: Slow food, slow work, slow homes og de praktiske ideer til slow living I din hverdag.
- Perspektiverne: De små skridt og den positive forskel i det lange løb
Foredraget tager typisk to timer, inklusive en kort pause og tid til spørgsmål, men vi kan altid tilpasse rammen til individuelle ønsker og behov.
Du sender en helt uforpligtende forespørgsel ved at skrive til mig på odn@20skridt.dk.
De mange tips og råd til en langsom hverdag er bogens styrke.
Simple living
– vejen til det enkle liv
Foredrag
Dette foredrag giver konkret inspiration til at leve enkelt i en tid, der ofte virker overvældende og kompliceret. Det handler ikke nødvendigvis om at lave en stor revolution i dit liv, men om gennem små, gradvise forandringer at mærke en stor og positiv forskel.
Simple living er en livsstil, der er bæredygtig – både for dig selv og for vores klode. I foredraget får du perspektiver og forslag, og vi kommer typisk ind på:
-
- Ideerne: Den filosofi der ligger til grund for simple living – fra Seneca over Lao Tse til Marie Kondo.
- Min personlige rejse: Hvorfor og hvordan jeg forlod en kompliceret tilværelse med fuldtidsjob og materielle goder til fordel for et enkelt liv med ro i hovedet og tid til det vigtige.
- Myterne om simple living: Nej, du behøver ikke gå ”off-the-grid” og flytte til en skov i Sverige for at leve et liv med simple living.
- Konkrete tips: Tips til en enkel hverdag – i dine relationer, i dit privatliv og i dit arbejdsliv.
- Perspektiverne: Hvordan de små, daglige handlinger over tid kan gøre en stor, positiv forskel for dig.
Foredraget varer to timer, inklusive en kort pause og tid til spørgsmål, men det er altid muligt at aftale en anden ramme ud fra konkrete ønsker og behov.
Du sender en helt uforpligtende forespørgsel ved at skrive til mig på odn@20skridt.dk.
Ole Ditlev Nielsen har skrevet en konkret og vidunderlig bog, som er lige til at gå til.
Hvad er forskellen på slow living og simple living?
Slow living er en filosofi om at sætte tempoet ned og nyde livet mere. Simple living er en mere håndgribelig måde at starte i det små, og langsomt opnå den levemåde som slow living går ud på. Bare mere håndgribeligt. Mine foredrag kan selvfølgelig omfatte begge dele.
Masterclass i ChatGPT
Foredrag
I denne masterclass i ChatGPT får du en grundig indføring i ChatGPT, og du lærer, at udnytte dens potentiale til fulde.
Det handler ikke om, at maskiner skal erstatte mennesker, men om at gå ind i et konstruktivt samspil med teknologien, så hverdagen bliver både lettere og bedre.
Det kommer vi ind på:
- Grundlæggende indsigt i ChatGPT: Lær, hvad ChatGPT er, og hvordan du kan bruge den bedst i dagligdagen.
- Kunsten at prompte: Vi træner teknikker til at skrive klare og effektive prompts, så du får de resultater, du ønsker.
- Praktiske øvelser: Du får hands-on erfaring med at tilpasse samtaler med kunstig intelligens til dine konkrete behov.
- Avanceret anvendelse: Vi ser på integrationen af ChatGPT i forskellige arbejdsprocesser som projektstyring og automatisering af opgaver.
- Etik og kildekritik: Du får indsigt i de etiske overvejelser og lærer at navigere i de udfordringer, der kan opstå, når du bruger kunstig intelligens.
Denne masterclass tager typisk 3-4 timer, og den er baseret på den populære bog 100 ideer til ChatGPT som personlig coach
Workshoppen afholdes i samarbejder med kursusvirksomheden supplement, og du booker den på www.supplement.dk.
Ole Ditlev Nielsen har begået et lille mesterværk her. Ole formår at lave en god indføring i området og åbne op for hvordan man kan tilgå området.
Workshop om undervisningsdifferentiering
Workshop
Undervisningsdifferentiering ER svært, men med små skridt ad gangen og enkle værktøjer kan det lade sig gøre!
I denne workshop giver jeg konkrete og implementerbare ideer til undervisningsdifferentiering i hverdagen. Kurset er baseret på bogen Undervisningsdifferentiering – 20 Skridt til at møde dine elever
Denne workshop giver bud på, hvordan man som lærer går til opgaven med differentiering, så det gør en forskel for eleverne uden man selv knækker halsen.
I en vekslen mellem oplæg, øvelser og gruppedrøftelser med fokus på praksis, kommer vi ind på:
- Et fælles sprog: At definere, hvad vi taler om, når vi taler om differentiering, så lærergruppen har en fælles forståelse.
- Forberedelse: Hvordan forbereder man differentieret undervisning, så det ikke alene er en rød, gul og grøn opgave?
- At favne fællesskabet: Differentiering er både for de udfordrede, de dygtige og dem midt i mellem.
- Konkrete tips: Sådan gribes differentiering an i praksis.
- Etik og kildekritik: Du får indsigt i de etiske overvejelser og lærer at navigere i de udfordringer, der kan opstå, når du bruger kunstig intelligens.
Denne workshop tager typisk 3-4 timer, men den kan efter ønske udvides til et heldagskursus. Du sender en helt uforpligtende forespørgsel ved at skrive til mig på odn@20skridt.dk.
Jeg blev under læsningen anerkendt som lærer og fik ny viden, samtidig med at bogen udfordrede mine lidt indgroede tankemønstre. Det var en dejlig oplevelse.
Særlige ønsker og specialarrangementer
Af og til har man særlige ønsker, som kræver, at vi aftaler et mere specialiseret program. Det er selvfølgelig muligt, og du er altid velkommen til at skrive til mig på odn@20skridt.dk. Fortæl gerne lidt om jeres situation, ønsker og behov, og så tager vi en dialog. Det sikrer, at deltagerne på en workshop, et foredrag eller et kursus, får det bedste udbytte. Jeg holder arrangementer inden for de faglige felter, jeg har skrevet bøger om– se mere her