39 ideer til mindre stress

Herunder får du 39 konkrete ideer til, hvad du kan gøre for at blive mindre stresset. Det er små, enkle ideer, som du kan bruge, hvis du føler dig stresset, eller hvis du gerne vil forebygge stress.

Inden vi går ombord i listen, får du lige en tanke: Du skal naturligvis ikke gøre alle 39 ting på én gang. Det er stressende i sig selv, og mere er meget sjældent lig med bedre. Vælg i stedet de ideer ud, som du tænker, giver mest mening der, hvor du er lige nu, og som du synes er nemmest at gennemføre. Så kan du gemme resten af ideerne på listen og tage dem frem på en regnvejrsdag.

Er du klar? Så lad os dykke ned i ideerne.

39 ideer til mindre stress

1) Tænk over, hvad der er vigtigt for dig. Lev efter det.

2) Køb ind én gang om ugen, aldrig mere end det, og gerne på et online-supermarked.

3) Spil brætspil med familie eller gode venner. I det hele taget: Leg mere. Når vi bliver voksne og fornuftige, glemmer vi at lege. Det er en skam, for det er noget af det mest afstressende, der findes.

4) Brug en søndag formiddag på at lave store gryderetter, som du kan fryse ned og spise i løbet af ugen. Lav gryderetterne sammen med andre, som en aktivitet fuld af hygge og nærvær.

5) Læs den her bog.

6) Giv dig selv minimum 30 minutters alenetid hver dag.

7) Tag på et mikroeventyr. Du kunne måske tage på et allerede i dag?

8) Tænk mindre. Se dine tanker som en hastigt drivende flod, mens du sidder på en sten ved flodbredden og ser tankerne flyde med strømmen, uden du selv lader dig rive med.

9) Tilbring mere tid i naturen. Det er faktisk noget af det eneste, hvor forskningen entydigt kan sige, at det virker mod stress.

10) Lad være med at tage hensyn til de konventioner, der siger, at du skal dyrke job, penge og karriere, hvis det gør dig stresset. Vær modig og gå ned i tid eller sig dit job op, også selvom vores produktivitetsfikserede tid dikterer noget andet. Det er dit liv, det handler om, om at du skal have det godt, og om hvordan du bedst muligt kan være mere for andre.

11) Skriv dagbog hver morgen.

12) Læg dig på sofaen og brug en dag på at se en hel sæson af en serie på Netflix.

13) Lav mad i en slow cooker.

14) Tilbring en søndag med vennerne på Brøndby Stadion (eller okay, et andet stadion eller til en anden kulturbegivenhed, som I ser sammen).

15) Lær noget nyt – for eksempel ved at tilmelde dig et kursus på en aftenskole eller ved at tage et online-kursus. Der er faktisk også mange gode instruktionsvideoer på YouTube, hvis du vil lære at spartle en væg eller lære at spille ukulele.

16) Sæt dig på en stor sten og se ud over havet.

17) Meditér.

18) Drik fredagsøl eller fredagskaffe med gode venner, som du holder af at være sammen med.

19) Gå en tur i skoven – den er så smuk på denne tid af året.

20) Kast dig over et kreativt projekt.

21) Stil dig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg vælge fra?

22) Tag et langt, varmt bad.

23) Du kan også lade dig inspirere af japanerne og lave din egen te-ceremoni. Det kan ikke bare være en smuk og rolig handling, men der er også noget afstressende i faste ritualer, som vi føler os trygge ved.

24) Spis chokolade.

25) Skriv eller tegn noget i hånden hver dag, Det er fuldstændig lige meget hvad. Du kan få inspiration hos den fremragende Keri Smith.

26) Sæt noget god musik på og giv dig til at danse – og tænk ikke på, om der er nogen, der ser det.

27) Ryd op og giv halvdelen af din garderobe til genbrug eller sælg halvdelen på Den Blå Avis. Gentag processen med tingene i dit køkken. Du vil føle mindre stress bagefter.

28) Gå tidligere i seng.

29) Find et offentligt ryd-op-i-naturen-arrangement og meld dig til.

30) Sid stille og kig ud ad vinduet. Lad være med at foretage dig noget som helst.

31) Lyt til musik, der gør dig glad eller får dig til at slappe af. Jeg svinger som regel mellem Beethoven og Bruce Springsteen.

32) Aflys alle aftaler, der ikke er absolut nødvendige, eller som ikke giver dig glæde. Vær høflig, når du aflyser, men lad være med at forklare en hel masse.

33) Du kan også rejse væk, måske bare i en weekend eller i en kortere periode? Nye steder, nye omgivelser og et afbræk fra det vante, kan være en virkelig god vej til mindre stress.

34) Motion er også godt. Det behøver ikke at være så meget. For eksempel kan du bruge 7 minutter på disse gode øvelser fra bladet Samvirke. De er ret effektive.

35) Hold om andre. En partner, en god ven, dine børn, dine forældre, et menneske, du lige har mødt. Fysisk kontakt giver mindre stress.

36) Træk vejret.

37) Tænk på noget dejligt, du har oplevet på et tidligere tidspunkt i dit liv. Det er helt okay, hvis du bliver lidt melankolsk undervejs. Det gør jeg selv.

38) Prøv at fokusere på det, du kan kontrollere frem for det, du ikke kan kontrollere. Det er grundlæggende en stoisk tilgang til livet, som virkelig kan hjælpe dig til mindre stress.

39) Du kan også læse den her bog om slow living.

Mindre stress starter med et lille skridt

Sådan, det var listen med 39 ideer til mindre stress. Langt de fleste af ideerne er ret enkle, koster ikke penge, og du kan implementere dem i dit liv med det samme. Prøv at vælge en enkelt – og kun en enkelt – af ideerne ud og udfør den idé allerede i dag. Det er dit første lille skridt. Det kan føre til mindre stress eller forebygge, at du bliver stresset. Hvis du slet ikke er stresset, er det stadig nogle rare og langsomme aktiviteter, der kan give dig en roligere og langsommere dag. Det starter alt sammen med et lille skridt.

Åbningstilbud på Slow Club: Spar 50 % på den første måned

Fredag den 1. november åbnede Slow Club officielt, og jeg er simpelthen så glad for den start, klubben har fået. Der er allerede 30 medlemmer, der er klar til at begive sig ud på en langsom rejse, og jeg glæder mig virkelig til at hjælpe dem – og mange flere – på vej.

Slow Club er en slags Netflix for mennesker, der gerne vil leve langsomt. Gennem en slow living-masterclass med video, podcast, et slow-bibliotek, ugentlige Q&A-sessioner og en privat inspirationsgruppe på Facebook lærer jeg Slow Clubs medlemmer alt, hvad jeg ved om slow living. Det er mit håb, at klubben bliver et sted, hvor vi i fællesskab hjælper hinanden til at sænke tempoet og få tid til det vigtige.

Som medlem får du via platformen Teachable adgang til alt materialet, og du bestemmer selv, om du vil bruge din telefon, tablet eller computer.  Slow Club fungerer som en abonnementsordning, der koster 95 kroner om måneden. Du kan tage tingene i dit eget tempo og gå ombord der, hvor det giver mest mening for dig. Der, hvor du er lige nu. Du binder dig ikke til mere end en måned ad gangen, og du kan altid sige dit abonnement op.

Som abonnent på Søndagslisten kan du benytte dig af et helt særligt åbningstilbud. Du får 50 % rabat på den første måned. Dermed kan du prøve Slow Club i en måned for blot 47,50. Herefter fortsætter abonnementet til normalprisen, men du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil sige det op. Der er ingen bindinger eller irriterende spørgsmål. Du skal blot bruge kuponkoden LANGSOM og følge fremgangsmåden herunder.

Derefter er du medlem af Slow Club og klar til at begynde din langsomme rejse.

Jeg håber, vi ses i Slow Club. Jeg tror fuldt og fast på, at verden har brug for mere langsomhed, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for også gennem Slow Club at hjælpe det langsomme liv på vej.

SE ALT OM SLOW CLUB

 

Slow Club

2019-11-01T06:22:23+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment