Den her artikel er lidt anderledes. Den er et forsøg på at lave noget kort og overskueligt, som du kan tage med dig ud i din dag.

Jeg er ikke så god til at begrænse mig. Jeg skriver meget, taler meget. Fra tid til anden er det sundt at øve sig på det her med at skære ind til benet. At finde frem til kernen, til det, der er vigtigt og centralt, mens man skærer alt det unødvendige fra. Ikke mindst her i multitaskingens tid, tror jeg, at det er vigtigt at kunne.

Det prøver jeg så i dag. Jeg giver dig i denne artikel fire enkle tanker, 3 ideer, 2 gratis ting og et link til en bog. Derudover har jeg i denne uge holdt kursus fem dage i træk, så jeg orker ikke rigtig at høre på mig selv mere. Det er nok også meget sundt; at skrue lidt ned for sig selv. Læne sig tilbage, reflektere lidt over livet, som det er.

4 tanker

Om tid:

Vi lever på lånt tid. Der er ikke nogen fortrydelsesret, og der er ikke nogen garantier. Den tid, vi har tabt, kommer ikke tilbage. Det, der er spørgsmålet, er, hvad vi stiller op med den tid, vi har til rådighed.

Om arbejde:

Den amerikanske forfatter Steven Pressfield bruger udtrykket Skyggekarriere. Det er en betegnelse for et arbejdsliv, der finder sted i skyggen af det, vi egentlig vil. Det, vi har drømt om, og som vi oplever som meningsfuldt. Hele vores arbejdsliv kan finde sted i skyggen. Det er trygt, og der er intet i vejen med det. Men nogle af os vil måske føle os mindre fuldendte, hvis vi i arbejdsmæssig forstand aldrig får sol på næsen?

Om læsning:

Tænk på din hjerne som en computer. Den har brug for softwareopdateringer for at køre optimalt. Læsning er vores softwareopdatering, der får vores hjerne til at køre bedre. At læse en god bog giver dig perspektiver på livet og på verden. Den udvider din horisont og gør din personlige software stærkere og mere stabil. Hvilken bog vil du læse i dag?

Om kreativitet:

Hvis vi gør én kreativ ting hver dag, bliver vi bedre til at finde løsninger, mere i stand til at hjælpe andre og vi udvikler evnen til at se tingene fra nye vinkler. Det behøver ikke have et særligt formål, og det må gerne være lidt dumt. Den kreative proces er værdifuld i sig selv, og den må vi gerne nyde uden at tænke så meget over tingene. Slet og ret: Vi får det bedre, når vi giver os selv lov til at udfolde os kreativt.Og husk, at der er virkelig mange måder at være kreativ på – få inspiration i denne artikel),

3 ideer

  1. Tænk tilbage: Hvornår synes du, at du har haft det bedst i dit liv? Hvad var det, der gjorde, at du netop i den periode af dit liv havde det godt? Kan du gøre noget for at genskabe den situation? Skriv dine svar ned.
  2. Beslut dig for, at du i en uge ikke ser fjernsyn, bruger din smartphone eller tænder din computer eller din tablet den første time efter, at du er stået op. Overvej bagefter, om det har givet dig mere tid om morgenen, og om du har opnået en roligere sindsstemning af det.
  3. Tag ud til havet. Luk øjnene, og træk vejret dybt gennem næsen. Gentag.

2 gratis ting

Hvad gør man egentlig, når livet ikke går som planlagt? Når tilværelsen ikke udspiller sig, som det stod skrevet? Det taler jeg med forfatter Martin Lasse Hansen Sieben om i denne podcastepisode. Vi tager afsæt i vores erfaringer med at have børn med diagnoser, men går videre. Vi breder samtalen ud til at handle om, hvordan man som menneske kan navigere gennem det tunge, hvile i de gode øjeblikke og ændre sit livssyn – og hvorfor det kan være en god ting. Podcasten er en del af Slow Club, men denne episode er midlertidigt tilgængelig for alle, og du kan lytte til den via dette link.

Du kan gratis hente lydbogsversionen af Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening i 30 dage på E-reolen. Du skal blot bruge dit sædvanlige bibliotekslogin og så ellers bare trykke her.

1 bog – åbningstilbud på E-bogsversionen af Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv

I denne uge er min nye bog Livseksperimenter, der handler om at forlade hamsterhjulet for i stedet at leve et friere liv, også udkommet som E-bog. Du kan købe den her.

Livseksperimenter