4 citater, der inspirerer dig til et rigt liv

Kender du det der med, at du hører andre sige eller skrive noget, og du tænker, det er SÅ rigtigt det der? Du tænker, at det er lige præcis dig. Det er en glæde. Nogen sætter ord på de tanker, ideer og følelser, som du går med. Ikke alene giver det dig perspektiver, men det er også et vidnesbyrd om, at du ikke er alene med din måde at se verden på. Det tror jeg er vigtigt.

I den sidste tid har jeg været heldig at støde på fire citater, som virkelig har inspireret mig. Som jeg har tænkt over, og som passer godt til mine værdier. Det er inspirerende citater, der sætter dig på sporet af et rigere liv, og du får dem lige om lidt.

Hvad er et rigt liv?

Inden vi når til citaterne, så er der lige en ting, vi må slå fast.

Et rigt liv er ikke det samme som at være rig!

Det tænker de fleste nok er åbenlyst, men det er alligevel en vigtig pointe i en tid, hvor forbrug og materialisme fylder meget. Hvor succes ofte bliver målt i hvor mange ting, vi har, størrelsen på en løncheck, bilen i carporten. Man kan selvfølgelig godt være rig og leve et rigt liv, men det er ikke en forudsætning for det.

Et rigt liv er de oplevelser, du får. Dine relationer. At lære noget nyt. Nå dybere indsigter. At se noget smukt. Føle samklangen mellem naturen, sindet og din krop. Den dybe samtale med andre mennesker. At se nye, anderledes steder. At mærke dampen fra en kop te en kold vinterdag eller føle sommersolen i dit ansigt. At skabe noget, se noget smukt blive til.

Det bliver jeg mindet om, når jeg læser de fire citater.

4 inspirerende citater

1. Laurie Anderson

“Ingen af os ved, hvad der vil ske. Brug ikke din tid på at bekymre dig over det. Lav den smukkeste ting, du kan. Prøv at gøre det hver dag. Det er det hele.”

Hvad citatet fortæller: At vi bruger al for megen negativ energi på at bekymre os over noget, som måske vil ske i fremtiden, og som vi alligevel ikke kan påvirke. I stedet kan vi bruge vores energi på at gøre verden smukkere. Lave en ting, dagligt og i en kreativ rytme. Mere behøver vi ikke.

2. Edward Tufte

“Jeg har stirret tilstrækkeligt længe på computerskærmenes flade rektangler. Lad os bruge mere tid på at gøre ting i den virkelige verden … så et frø, gå med hunden, læs en rigtig bog, gå i operaen.”

Hvad citatet fortæller: Computere og smartphones er ikke til at undvære i det moderne liv, men det betyder ikke, at vi skal stirre på dem hele tiden. Vi finder mere inspiration og gør livet rigere, hvis vi giver os selv lov til at være taktile. Vi skal bruge vores hænder, få jord under neglene, trække frisk luft ind og gå ombord i kunsten. Det udvider vores horisont, giver os ideer og tiltrængte, mentale pauser.

3. Johann Wolfgang von Goethe

”HVER DAG:

– Lyt til en lille sang.

– Læs et godt digt.

– Se på et smukt billede.

– Sig et par fornuftige ord.”

Hvad citatet fortæller: Det behøver ikke være kompliceret eller stort. At gøre livet rigere er ikke et spørgsmål om at kaste sig ud i megaprojekter, der skal planlægges og power point-præsenteres, inden de kommer videre. Du kan i stedet gøre en lille ting hver dag. Give dig selv lov til at se det smukke og det skønne, bare en smule. Det beriger dine dage.

4. Tamara Levitt

”Det er først, når vi vågner, at vi indser, vi har sovet”

Hvad citatet fortæller: Der kan være meget godt at sige om hverdagen (især hvis du gør som Goethe), men nogle gange bliver den også til en trummerum, et hamsterhjul, hvor livet er ikke rigt, men føles som den geniale film Groundhog Day, hvor alle dage er ens. I så fald er det som en søvn, og det er først i det øjeblik, at vi vågner op fra den søvn, at vi vælger at gå en anden retning i tilværelsen. Ofte skal der en pause fra den travle hverdag til, før vi standser op, reflekterer og tænker over, hvor vi gerne vil hen i livet.

Hvordan vil du gøre dit liv rigere?

De fire inspirerende citater er en påmindelse om, at du kan gøre dit liv rigere. Ikke ved at tjene flere penge, men ved at se på kunst, være sammen med andre, udfolde dig kreativt, komme ud i naturen. Ved at gå efter det dybe frem for det hurtige og overfladiske.

Du kan gøre det hver dag, og du kan begynde i dag. Kan du lade Laurie Anderson, Edward Tufte, Johann Wolfgang von Goethe eller Tamara Levitt tage dig i hånden og guide dig til et rigere liv? I så fald vil du ikke fortryde det.

PS: Lån Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv gratis på eReolen

Det har taget lidt tid, men jeg er virkelig glad for at fortælle, at Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv nu kan lånes på eReolen. Det er en bog, der handler om, hvordan du på en realistisk måde kan sige dit job op og udfolde et friere og mere kreativt arbejdsliv.

DBCs lektørudtalelse betegnede bogen som en farverig og positiv guide udi at forfølge kreative drømme, og du kan låne den i 30 dage på eReolen. Du kan begynde at læse med det samme, det koster ikke noget, og du skal blot bruge dit sædvanlige bibliotekslogin. Det gør du lige her.

Lån bogen nu

 

Livseksperimenter

 

Læs de seneste artikler

  • Livshistorie

Den utrolige historie om olympiske sølvvindere

marts 2nd, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Forleden stødte jeg på et vildt stykke forskning. Ifølge denne undersøgelse fra universitetet i Utrecht lever mennesker, der har vundet sølv ved de olympiske lege i gennemsnit 2-4 år kortere end dem,

  • inspirerer

7 ting, der inspirerer mig

februar 25th, 2021|0 Comments

Lyt til dagens artikel. Hvis vi vil tabe os, er det ikke ligegyldigt, hvad vi spiser. Spiser vi en pose chips hver aften, er det ikke sandsynligt, at vi har en flad mave, når bikinisæsonen

  • Ineffektive dage

Et forsvar for de ineffektive dage

februar 16th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Ligesom du sikkert er det, er jeg tilmeldt en hel del nyhedsbreve, Mange af dem er på engelsk, og forleden dumpede der et ind i min indbakke med dette spørgsmål: Do you

  • Kontrollen tilbage

Sådan får du kontrollen tilbage

februar 10th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. I en tid hvor COVID-19 sætter sit præg på hverdagen, kommer man hurtigt til at gå med en følelse af at have mistet kontrollen. At man er suget ind i en malstrøm

  • Træt

Vintertræt? 10 enkle strategier, der giver dig energien tilbage

februar 5th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. I den her artikel får du to ting: Svaret på hvorfor det er okay at være træt.10 enkle strategier, der får dig ud af trætheden og giver dig energien tilbage. Det er

  • Idé

Hemmeligheden om din store idé

januar 28th, 2021|0 Comments

Lyt til denne uges artikel. Har du en stor idé? Noget, du gerne vil realisere? En vigtig ting, som gør en forskel, måske for dig personligt, måske for dine nærmeste. Måske for verden i det

2020-08-19T08:43:39+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment