7 langsomme digte og 3 x gratis inspiration

Det er vist noget med, at Instagram handler om at lægge lækre billeder op af de måltider, man spiser på fancy restauranter, af det smarte hjem, man bor i og af alle de spændende ting, man oplever…

Tja, jeg spiser ikke lige på de smarte restauranter, vores hjem er ret rodet for tiden og det meste af sommeren foregår på Amager. Jeg er heller ikke så god til at tage billeder med min telefon, hvis jeg nu skal være ærlig.

Til gengæld kan jeg godt lide at skrive. Bøger, artikler og også digte. Så det er det sidste, jeg gør på Instagram. Altså skrive, mest digte. Det er nok ret dumt at fylde et visuelt medie med sorte bogstaver på hvid baggrund, men de seneste måneder er det blevet en ting for mig at poste digte med yderst urytmiske mellemrum. Jeg kalder dem langsomme digte.

I dag deler jeg syv af dem med dig. Jeg håber, at de måske vil inspirere dig til at sænke tempoet og reflektere lidt over tilværelsen.

Er du ikke til digte, kan du bare scrolle ned. Længere nede finder du tre stykker gratis inspiration, som kan give dig lidt underholdning og tankegods her i sommerdagene.

7 langsomme digte


3 x gratis inspiration

Spritny podcast om slow living

Jeg har været så heldig at få lov at medvirke (igen) i Peter Klits fine podcast Jagten på det hele. Det blev til en episode om slow living og den minimale hverdag, og hvorfor det kan give mere at gøre mindre. Du kan lytte til episoden her, og du kan selvfølgelig også tjekke de andre episoder med spændende gæster ud.

Gratis uddrag af bogen ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”

Om at leve er en bog om at vælge til og fra, fokusere på det, der er vigtigt i tilværelsen og nå frem til et liv, der ikke er karakteriseret af det, der stresser, men af det, der er meningsfuldt. Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, og du kan læse et fyldigt uddrag af den her. Du kan læse direkte på linket eller hente uddraget ned som PDF, hvis du ønsker det. Du kan også se mere om bogen på saxo.com.

Yndlingssted

Lån ”Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv” gratis på eReolen

Livseksperimenter er en tankevækkende bog om at udfolde sig uden for det traditionelle arbejdsmarked og 8-16-tilværelsens hamsterhjul. Den giver dig konkrete ideer til at gå en anden vej i tilværelsen, og du kan låne den gratis 30 dage på eReolen ved at bruge dit sædvanlige bibliotekslogin. Du kan se mere om bogen her, og du låner den gratis ved at bruge dette link.


Det er i støbeskeen hos 20 Skridt og Søndagslisten

Her i sommer gearer jeg lidt ned, men der er spændende ting på bedding fra medio august. Det glæder jeg mig til at fortælle om, og du kan se frem til:

  • Relancering af Slow Club i en version 2.0 til en meget attraktiv pris.
  • Print-selv taknemmelighedsdagbog.
  • Ny e-bog: 100 ideer til et mikroeventyr.
  • Ny webshop til e-bøger, lydbøger og print-selv-produkter.

Nyhederne bliver løbende lanceret på 20skridt.dk, i Søndagslisten og på 20 Skridts Facebookside. Nu er jeg jo ret langsom, så jeg tør ikke sætte datoer på, men jeg forventer, at det hele er i luften i løbet af andet halvår af 2021.


Læs de seneste artikler

  • Kintsugi Ole Ditlev Nielsen

7 ting jeg har lært på 7 år uden fast arbejde

juli 27th, 2021|0 Comments

Hvis du har læst med på Søndagslisten et stykke tid, kender du historien om mit arbejde. I sommeren 2014 sagde jeg et fast job som underviser op for i stedet at leve langsommere og forfølge

  • Lykken

At vende lykken på hovedet

juli 24th, 2021|0 Comments

Vi har lært, at det foregår nogenlunde sådan her: Vær flittig i skolen, arbejd hårdt, opnå forfremmelser og succes og så bliver du lykkelig! Det er en velafprøvet model, og den virker sikkert for mange,

  • Frygt

7 langsomme digte og 3 x gratis inspiration

juli 12th, 2021|0 Comments

Det er vist noget med, at Instagram handler om at lægge lækre billeder op af de måltider, man spiser på fancy restauranter, af det smarte hjem, man bor i og af alle de spændende ting,

Den langsomme ferie – 7 skridt til en slow sommer

juli 7th, 2021|0 Comments

Så er det juli og dermed ferietid for rigtig mange af os. Uanset, om man er hjemme, eller er taget på langfart (i det omfang det kan lade sig gøre i en coronatid), så er

1 time om dagen til dine drømme

juni 29th, 2021|0 Comments

Vi har alle sammen noget, vi gerne vil. Der er det, vi rigtig, rigtig godt kunne tænke os. Det, vi drømmer om. Det, som vi tænker vil gøre den store positive forskel i vores liv.

  • Slow musik

Inspiration: 7 stykker musik til en slow dag

juni 23rd, 2021|2 Comments

Lyt til artiklen. Du kender det. Du sætter et stykke musik på, derhjemme eller i et par høretelefoner mens du sidder i et tog. Alt efter hvad du har valgt, kan musikken gøre dig energifyldt,


Foto: Emilie Haut

2021-07-12T14:30:22+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment