7 ting, der inspirerer mig

Lyt til dagens artikel.

Hvis vi vil tabe os, er det ikke ligegyldigt, hvad vi spiser. Spiser vi en pose chips hver aften, er det ikke sandsynligt, at vi har en flad mave, når bikinisæsonen går i gang.

Det samme princip gør sig gældende, når vi skal få vores hjerne i form. Fylder vi os med tomme kalorier til hovedet, er det ikke sandsynligt, at vi bliver klogere.

Jeg ved ikke, om vi bliver dummere af at se flow-fjernsyn, tilbringe vores digitale tid på de sociale medier eller læse et blad, der handler om, hvor vi kan købe de billigste kjoler eller smarteste skjorter, men jeg tror ikke, at vi bliver klogere af det. Tværtimod er der god sandsynlighed for, at vi bliver dårligere til at koncentrere os, mister fokus og får vanskeligere ved at skelne det væsentlige fra det uvæsentlige.

Derfor er den gode inspiration er vigtig. Det er den, der udvider vores horisont. Den rykker os, gør vores verden større. I dag får du fordelt på forskellige formater syv ting, der inspirerer mig for tiden. Jeg håber, at de også vil inspirere dig eller give dig lyst til at bruge lidt af din dag på at søge ny inspiration.

1) En bog, der inspirerer: Atomvaner

Jeg har netop læst den danske version af James Clears bestseller Atomic Habits. Det er en god bog. Den er klar og konkret, og for mig er den et sundt opgør med den her alt-eller-intet-tilgang, der ofte kendetegner litteraturen om livsforandringer og personlig udvikling. Clear accepterer det indlysende rigtige i, at forandringer tager tid og kræver tålmodighed, og han anviser en praktisk vej til, hvordan man kan ændre sine vaner uden, at der går mirakelsnak i den.

Se mere om bogen her.

2) En film, der inspirerer mig: The Salt of the Earth

Denne film er så smuk. Det er en poetisk film, der har vundet et hav af priser, og som du kan låne gratis på Filmstriben. Den følger fotografen Sebastiao Salgado, der i 40 år har fotograferet verdens brændpunkter, fra hungersnød over folkedrab til isbjørnene på Nordpolen. En film, der er en hyldest til alt det smukke, der trods kriser også er at finde på vores klode.

Se filmen på Filmstriben.

3) En podcast, der inspirerer: Side Hustle Danmark

Jeg er vild med konceptet side hustle. Det er en betegnelse for den business, du starter ved siden af det, du bruger din hverdag på. Måske arbejder du på den en time hver aften, eller du bruger dine lørdage på den. Hvis du overvejer at starte for dig selv, men ikke føler dig helt klar til at tage det store spring og for eksempel sige dit job op, så er en side hustle en genial start.

I den nye podcast Side Hustle Danmark får du inspiration og ideer gennem interviews med danske ”side hustlere”. Jeg er selv med i episoden 1 skridt ad gangen, men der er mange inspirerende episoder, du kan lytte til.

Lyt til podcasten her.

4) Et webinar, der inspirerer: Coronatræt

Er du coronatræt? Så er du i båd med rigtig mange andre. Dette webinar fra IDA giver på en solid faglig bund konkret inspiration til, hvad du kan gøre for at overvinde coronatrætheden. Webinaret er ikke live, men en optagelse, som du finder på nedenstående link, og i en tid hvor mange restriktioner forlænges, oplever jeg det som mere relevant end nogensinde.

Du finder webinaret her.

5) En TED-talk, der inspirerer: Why you Should Quit Social Media

Den amerikanske forfatter Cal Newport er en af mine store inspirationskilder. Jeg er vild med hans bog Arbejd dybt, og den er en rettesnor, når jeg arbejder på at skrive nye bøger eller lave nye online-kurser.

I denne TED-talk argumenterer han for, hvorfor vi skal droppe de sociale medier. Den satte virkelig tanker i gang hos mig, og jeg har ikke tænkt færdig endnu. Grundlæggende deler jeg Cal Newports syn på de sociale medier, og hvorfor de i højere grad er dårligere end gode for os.

Du kan se talen her.

6) En serie, der inspirerer: Det abstrakte

Kreative processer er magi, der gør en positiv forskel i verden. Vi har brug for flere, ikke færre af dem. Netflix-serien Det abstrakte handler om kreative mennesker og deres måde at arbejde. Den er interessant, fordi den bryder med den sædvanlige måde at lave denne type serier på. Der er det ofte en biografisk fremstilling, hvor designeren/kunstneren/arkitekten er en helt, der overvinder forhindringer for til sidst at opleve stor succes.

Denne serie inspirerer mig, fordi den lader det biografiske ligge og i stedet fokuserer på arbejdet i den kreative proces. Så er der endda dansk og nordisk islæt i episoderne med arkitekten Bjarke Ingels og kunstneren Olafur Eliasson.

Serien ligger på Netflix, og du kan se et par trailere her.

7) En blogpost, der inspirerer: The Tail End

Blogposts behøver ikke at være lange tekster. De kan også være visuelle, tegnede og overraskende. Jeg elsker den her, og den får mig til at græde.

Jeg tænker, at jeg ikke vil forklare så meget. Du skal se den, og det gør du her:

Dyrk inspirationen – den gør dine dage rige

Jeg er ikke sikker på, at det er vigtigt at være rig, men jeg er overbevist om, at det er vigtigt at leve et rigt liv. Det kan et skud daglig inspiration bidrage til. De syv forslag herover er et godt sted at starte, og så kan du ellers selv gå på opdagelse. God fornøjelse.


Lån Livseksperimenter 30 dage på eReolen – det er gratis

Bogen Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv er en bog om at forlade 8-16-livet og i stedet udfolde et friere og mere fleksibelt arbejdsliv. Det handler ikke om at blive rig, men om at leve et rigt liv.

Bogen er tankevækkende, sine steder provokerende og fuld af tips og ideer til dig, der gerne vil prøve noget andet i dit arbejdsliv.

”Jeg er bestemt ikke typen, der plejer at læse sådan-gør-du-dit-liv-bedre-bøger, men denne bog gik på en eller anden måde rent ind. Jeg læste den nærmest i ét stræk.” .

Jesper Koerstz Jensen, dengodeopdragelse.com

Du kan købe bogen som paperback (189,-), e-bog (64,95) eller låne den gratis i 30 dage på eReolen. I så fald skal du blot bruge dit sædvanlige bibliotekslogin, og det gør du lige her.

”En farverig og positiv guide udi at forfølge kreative drømme.”

DBC Medier, marts 2020.
Livseksperimenter bog

Premiere søndag den 7. marts: Skriv din livshistorie

Uanset om du er 25, 55 eller 85 er det at skrive din livshistorie noget af det mest meningsfulde, du kan gøre. Du bliver klogere på dig selv, på verden og det, du er rundet af. Samtidig giver du noget værdifuldt videre til dem, der kommer efter dig.

Skriv din livshistorie er et nyt audiokursus med en skridt-for-skridt proces, hvor du med mig som din personlige guide får alle værktøjerne til at skrive din livsfortælling. Formatet bliver praktisk og fleksibelt. Indholdet relevant og fuldt af tips og ideer. Prisen bliver meget attraktiv. Du kommer til at høre mere, og får et fantastisk åbningstilbud på næste søndag.


Læs de seneste artikler

  • Tanker om livet

7 tanker om livet

december 1st, 2021|0 Comments

Forleden cyklede jeg hjem efter et besøg hos min 88-årige far, der bor i Dragør. Det var tidlig aften og mørkt. Regnen stod lige ind i mit ansigt, og vinden var gået i nord. Jeg

  • Kreativ rytme

Podcast: Kreativ rytme

november 24th, 2021|0 Comments

Noget af det vigtigste, når du skal gennemføre et større skriveprojekt – eller hvilket som helst stykke kreativt arbejde – er at finde en god rytme. Kunsten er ikke at være inspireret den enkelte dag,

  • Simple living

Derfor skal du gøre som Brad Pitt og Winston Churchill

november 23rd, 2021|0 Comments

Historien om den britiske premierminister Winston Churchill er ret utrolig. Hans politiske karriere var imponerende. Han sad i det engelske parlament i mere end seks årtier, var forsvarsminister og premierminister. Det sidste var han under

  • Stilstand

Om kaffe, stilstand og at give tingene tid

november 18th, 2021|0 Comments

Det var forleden morgen, for fire dage siden. Jeg sad ved mit skrivebord, gennemblødt efter en cykeltur gennem novemberregn og morgenmørke. Min søn Mikkel havde været vågen en stor del af natten, dårlig søvn er

  • Positive distraktioner

10 positive distraktioner

november 11th, 2021|0 Comments

Du har garanteret hørt det mange gange: Du skal bruge din tid effektivt.Du skal være produktiv og skabe resultater.Du skal undgå distraktioner. Men er distraktioner altid dårlige? Kan de snarere være gode? Nødvendige, små fartbump

  • Stilheden

Et forsvar for stilheden

november 4th, 2021|0 Comments

Pico Iyer, der blandt meget andet har skrevet bogen The Art of Stillness – Adventures in Going Nowhere, peger på nogle paradokser i vores tid. I de næste 24 timer modtager du mere information, end

2021-02-25T12:26:32+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment