90 + 90 + 1 – en genial metode til at realisere din drøm

For nylig stødte jeg hos den amerikanske forfatter Robin Sharma på en metode til at realisere et drømmeprojekt. Metoden er simpel, til at overskue og realistisk. Jeg er selv gået i gang med den, og de foreløbige resultater er meget positive.

Metoden hedder 90 + 90 + 1, og den fungerer sådan her:

 • Du arbejder på dit drømmeprojekt i 90 dage.
 • Du gør det i 90 minutter hver morgen.
 • Du arbejder kun på det ene projekt.

Altså: I tre måneder starter du hver dag med at arbejde halvanden time på et – og kun et – projekt, du drømmer om, bliver til virkelighed i dit liv.

Jeg har været i gang i et par uger nu, og jeg er ret forbløffet over de resultater, metoden har ført med sig. Min produktivitet er steget voldsomt. Ikke fordi produktivitet i sig selv er et mål, det må det aldrig blive, men fordi jeg halvanden time hver morgen arbejder på noget, som jeg oplever som meningsfuldt og værdifuldt. Det gør mig ganske enkelt glad. Samtidig får jeg mere fra hånden, end jeg gjorde før – med kun halvanden time om dagen.

Der er også udfordringer ved metoden, og de udfordringer skal jeg nok vende tilbage til senere i denne artikel.

Eksempler på hvad, du kan bruge metoden til

For mit eget vedkommende bruger jeg metoden til at arbejde på et nyt skriveprojekt, men der er masser af måder, du kan bruge metoden på.

 • Drømmer du om at åbne din egen webshop? Så arbejd på det projekt halvanden time hver morgen.
 • Vil du gerne i bedre form? Så start dagen med at bevæge dig i halvanden time.
 • Drømmer du om at leve i et overskueligt simple living-hjem? Så ryd op og organiser dine ting 90 minutter om morgenen.
 • Ønsker du at skrive din livshistorie? Så start dagen med halvanden time foran computeren.
 • Brænder du for at hjælpe andre? Så giv halvanden time af din morgen til et velgørende projekt.
 • Er drømmen et nyt job eller karriereskift? Begynd dine dage med halvanden time, hvor du skriver ansøgninger, professionaliserer din profil på LinkedIn og via mails og beskeder rækker ud til relevante kontakter.
 • Vil du fordybe dig og blive klogere – på hvilket som helst emne? Start dine dage i de næste tre måneder med at læse i bøger, der interesserer dig.
 • Drømmer du om en bedre privatøkonomi? Så giv 90 minutter hver morgen til at lægge budget, planlægge indkøb, finde de bedste tilbud og besparelser og måske tjene lidt ekstra ved at udfylde online-spørgeskemaer.
 • Savner du en bedre, sundere og billigere aftensmad? Brug hver morgen på at sætte mad over i en slow cooker.

Der er utallige måder, du kan bruge 90 + 90 +1-metoden på. Det her er blot nogle forslag, og du kan sikkert selv finde på flere.

90 + 90 + 1 er god, men kræver noget af dig

I de par uger jeg har brugt metoden, har jeg fået skrevet mere og bedre, end jeg plejer. Det glæder mig, men jeg er også blevet opmærksom på, at der er udfordringer med metoden.

For det første kan det være svært at finde ud af, hvad dit ene projekt skal være. Skal metoden fungere, skal du være helt sikker på, at dit ene projekt, er det rigtige for dig. Brug derfor tid på at reflektere og overveje dine forskellige ideer, inden du beslutter dig for, hvilket projekt, du vil arbejde på.

For det andet kræver metoden selvdisciplin. Den betyder, at du skal stå tidligere op om morgenen, og der kan være benspænd i dagligdagen, der gør, at du ikke når halvanden time, inden de forskellige gøremål og pligter melder sig. For mig er det sket et par gange, at mine børn har forstyrret morgenarbejdet. Det er et vilkår, og i de dage har jeg så afsluttet arbejdet på et senere tidspunkt (men så snart som muligt), så jeg er nået op på de 90 daglige minutter.

Det er to reelle udfordringer, men du kan også overvinde dem. Det kan du, hvis dit projekt er vigtigt for dig, og det er noget, du virkelig drømmer om. I så fald er det bare et spørgsmål om at gå i gang.


Gør som 3.987 andre læsere og tilmeld dig Søndagslisten

Søndagslisten er en ugentlig artikel om det enkle, det langsomme og det meningsfulde liv. Den lander i din indbakke hver søndag, så du har inspiration til din morgenkaffe. Du får aldrig mere end den ene mail om ugen, og du kan afmelde når som helst.

Søndagslisten

Læs de seneste artikler

 • I gang efter ferien – 3 strategier, der hjælper dig
  Så er det august, og måske oplever du noget i retning af det her? Du har haft en dejlig ferie, nydt den i fulde drag. Du oplevede en af de gode ting ved at gå […]
 • Ugeprogram: 7 mikrovaner til næste uge
  Måske har du her i sommer gået og tænkt, at du gerne vil lave noget om i dit liv? Måske ændre vaner og gå i en ny retning? Det kan for eksempel være i forhold […]
 • Langsomme ting – den pragmatiske vej til slow living
  Der er to veje, du kan gå, hvis du ønsker at leve et langsomt liv. Den store vej, hvor du for eksempel siger dit job op, bliver selvforsynende og i det hele taget rykker dit […]
 • Sådan bliver du mere tålmodig
  Når vi kaster os ud i et nyt projekt, en livsstilsændring eller en ny retning i livet, så ligger det i os, at vi gerne vil se resultater. Og vi vil helst se dem hurtigt. […]
 • 3 enkle veje til en kreativ hverdag
  Hvis vi kaster et kort blik på forskningen, så er der, når det gælder kreativitet, en entydig konklusion. Kreative aktiviteter er gode for dig. Videnskaben siger, at kreativitet hjælper dig til: Bedre fysisk helbred. En […]

2022-04-26T17:10:27+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til otte anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året langt fra Danmark.

Leave A Comment