Bygge. Vedligeholde. Ødelægge.

Vi bruger en del af vores tid på at bygge noget nyt. Nye ideer. Nye projekter. Nye undervisningsforløb, hvis vi er lærere. At få nye kontakter og forbindelser. Nye ting, som vi for få uger siden slet ikke havde forestillet os, var en mulighed.

Endvidere bruger vi noget af vores tid på at ødelægge noget. Vi slider tingene, kollegerne, parforholdet – nogle gange os selv – op. Vi giver andre kritik. Er allermest kritiske over for os selv. Vi ødelægger.

Endelig bruger vi den største del af vores tid på at vedligeholde noget. Vi får hverdagen til at glide. Passer vores dont. Vi besvarer mails. Børster tænder og smører madpakker. Retter skriftlige opgaver, laver power points eller, hvad vi nu gør i vores job. Retter til. Vi rydder op og støvsuger derhjemme. Opdaterer på de sociale medier. Gør det, chefen har bedt om.

Han har brug for, at vi vedligeholder det hele. Verden har brug for, at vi vedligeholder.

Hvis vi kun vedligeholder…

Du har selv overvejelsen:

Hvad sker der med os, hvis vi bruger al vores tid på at vedligeholde tingene?

Du kan også spørge dig selv: Hvornår er du gladest?

Når du bygger?

Når du vedligeholder?

Når du ødelægger?

Der er ikke noget facit. Det er op til dig.

Selv tænker jeg, at vi måske skal bygge lidt mere og vedligeholde lidt mindre? Prøve noget nyt? Kun ødelægge, hvis det er absolut nødvendigt at give op?

Men måske er det bare mig. I sidste ende er det et spørgsmål om, hvad du helst vil bruge din tid på.

3 x gratis inspiration

Støt på 10er

Seneste artikler

  • Jobs

Jobs, der skal gøres

april 13th, 2021|0 Comments

Artiklen som podcast. Smøre madpakker. Lufte hunden. Støvsuge. Deltage i et møde med lunken kaffe på kanden. Besvare mails og telefonopkald. Betale regninger. Udfylde et skema elektronisk. Livet er fuldt af jobs, der skal gøres.

  • Ole Ditlev Nielsen

5 strategier om det uperfekte, som min frisør lærte mig

april 8th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Forleden var jeg for første gang i mange måneder en tur til frisøren. Det var jeg glad for, selvom jeg siden har tænkt en del over noget, frisøren sagde, da hun vaskede

  • Ro i hverdagen

Langsomheds-challenge: 7 dage til slow living

marts 31st, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Forleden fik jeg et sjovt spørgsmål: Kan man hurtigt nå frem til et langsomt liv? Jeg er helt med på, at der er mange paradokser på spil her. Hvis vi laver forandringer

  • Overtænke

9 tips der får dig til at holde op med at overtænke

marts 26th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Skal eller skal ikke? For eller imod? Kaste dig ud i det nye projekt eller holde dig til det, du kender? Te eller kaffe? Koge ris eller pasta som tilbehør til aftensmaden?

  • Søvn

5 overraskende pointer om søvn – og hvorfor det er f… vigtigt

marts 19th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. Om en uge skifter vi til sommertid. Det betyder selvfølgelig, at vi sætter urene en time frem, og dermed gør natten en time kortere. Det lyder meget uskadeligt, ikke sandt? Tro om

  • Rutiner

Det første og det sidste

marts 10th, 2021|0 Comments

Lyt til artiklen. I denne uge er jeg stødt på en ide hos den amerikanske forfatter Seth Godin. Det er en idé, der er ret genial. De seneste dage har jeg forsøgt mig med den

2020-03-17T12:22:13+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment