Din egen Side-hustle – en sjovere vej til at supplere din indtægt

Note: Denne tekst er et uddrag af bogen “Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativ liv.” Det er en bog, der handler om, hvordan du kan sige dit job op for i stedet at udfolde dig kreativt og overleve på et arbejdsmarked under forandring. Teksten er redigeret enkelte steder.

Din egen Side-hustle

Det kan være, at du aldrig har hørt udtrykket Side-hustle før, men hvis du står over for at forlade lønmodtagerlivet og i stedet leve et friere liv, er det et koncept, der er værd at beskæftige sig med. Jeg mødte det første gang hos den amerikanske forfatter Chris Guillebeau, hvis bøger jeg beundrer, og som du kan finde i inspirationslisten bagest i bogen. Han har skrevet et par bøger om Side-hustles og er vært på den daglige podcast Side Hustle School. Er du okay med at læse og lytte på engelsk, er Guillebeau et godt sted at starte.

Hvad er en Side-hustle for noget?

Det bedste danske udtryk jeg kan komme på for en Side-hustle, er det ikke særlig danske ord nebengeschäft. Det betegner den forretning, du har ved siden af din primære indtægt. Ud over at det i sig selv kan være sjovt og mere meningsfuldt at bruge lidt af din ekstra tid på et sådant projekt frem for at ligge på sofaen og se Netflix om aftenen, kan det styrke din økonomi. Det kan det gøre på kort sigt, hvor det for eksempel giver dig mulighed for at spare op, så du derved er bedre polstret den dag, du siger dit job op. På lidt længere sigt kan det ligefrem være, at din nebengeschäft udvikler sig til en fuldtidsbeskæftigelse, som du kan leve af. Det er der en lang række eksempler på i Chris Guillebeaus podcast.

Det kan være, at du aldrig har hørt udtrykket Side-hustle før, men hvis du står over for at forlade lønmodtagerlivet og i stedet tilslutte dig et liv i prekariatet (betegnelsen for det nye arbejdsmarked, der er præget af freelance-opgaver og korttidsansættelser), er det et koncept, der er værd at beskæftige sig med. Jeg mødte det første gang hos den amerikanske forfatter Chris Guillebeau, hvis bøger jeg beundrer, og som du kan finde i inspirationslisten bagest i bogen. Han har skrevet et par bøger om Side-hustles og er vært på den daglige podcast Side Hustle School. Er du okay med at læse og lytte på engelsk, er Guillebeau et godt sted at starte.

Konkrete ideer til Side-hustles

Nogle af ideerne i det tidligere kapitel i bogen Livseksperiementer om at sætte din økonomi på automatpilot, for eksempel at udleje din bil eller din bolig, kan være glimrende eksempler på en Side-hustle, men der er et utal af muligheder, du kan gå ombord i. Prøv blot at overveje disse:

 • Glad for dyr? Start en lille side-business hvor du mod betaling tilbyder at lufte kvarterets hunde. Du kan også tilbyde at passe folks kæledyr i weekender og ferier. Brug lokale Facebook-grupper til at finde kunder.
 • Sælg dit overskydende tøj og andet du ikke længere har brug for på Den Blå Avis og lignende sider.
 • Sælg dine kreative kreationer på etsy.com.
 • Overvej at gå ombord i dropshipping. Her laver du en webshop, hvor du tilbyder produkter fra bestemte leverandører. Den store fordel ved dropshipping er, at du ikke skal tænke på varelagre og andre besværligheder. En platform som shopify.com kan hjælpe dig hurtigt i gang.
 • Du kan bruge en time eller to hver aften på at lave smykker, som du sælger på Facebook eller Amazon Merch. På sidstnævnte kan du også få produceret dine egne T-shirts eller krus, som du kan sælge.
 • Har du plads til overs? Du kan udleje et opbevaringsrum eller din parkeringsplads og få hamsto.com til at tage sig af at finde lejere og klare betalingen.
 • Glad for at lave mad? Tilmeld dig Delihood.dk og sælg dine bedste måltider i dit lokalområde.
 • Hvis du har hænderne godt skruet på, kan du købe gamle møbler på loppemarkeder, sætte dem i stand og sælge dem med fortjeneste lauritz.com.
 • Arrangér en rundvisning, en vandretur i dit lokalområde, et foredrag eller en litterær salon i dit eget hjem. Denne type event er oppe i tiden og hjemmesiden billetfix.dk kan mod et ganske lille beløb håndtere billetsalg og betaling for dig.

Dette er blot nogle få forslag, men de kan hjælpe dig til at få gang i de kreative ideer. Du skal selvfølgelig ikke gøre det hele, men du kunne måske vælge en af ideerne og gå videre med den.

Din Side-hustle er ikke et fuldtidsprojekt

Inden du kaster dig ud i en Side-hustle, er der en række sunde overvejelser, du bør gøre dig. Overvej, hvor meget tid, du har til rådighed. En Side-hustle er aldrig en fuldtidsbeskæftigelse, men har du en, to, fem eller ti timer om ugen til rådighed til at arbejde på dit ekstra projekt? Tænk også over, om du er villig til at investere penge i dit projekt – for eksempel kan annoncering på Facebook gøre en stor forskel, men det koster penge – eller vil du kun give det din tid? Endelig er det en god idé, at du vælger noget, som du synes er sjovt, kreativt, og som giver dig energi. En Side-hustle kan blive en guldkalv for dig, men der er ikke nogen garanti.

Din Side-hustle er et livseksperiment i sig selv. Det er en chance for at bruge din fritid på noget andet, end det du plejer. Du kommer til at opleve det som både sjovt og livgivende, og hvis det hele falder i hak, kan det også påvirke din økonomi positivt. Du bliver ikke millionær, men det er et af de vigtige skridt, du kan tage på vejen ud af skyggekarrieren og ind i livet i solen.


side-hustle

Vil du have flere ideer? Få 100 ideer til en side-hustle

Vil du?

 • Tjene ekstra penge?
 • Prøve dig selv af som selvstændig uden at løbe for stor risiko?
 • Give noget til verden, der er vigtigt?

Sammen med Kristine T. Kristiansen fra den populære podcast sidehustle.dk har jeg lavet pakken 100 ideer til en side-hustle. I den får du:

 • En introduktionsvideo.
 • En e-bog med 100 konkrete og praktiske ideer til din første (eller anden og tredje) side-hustle)
 • En PDF workbook med en actionplan, der hjælper dig med at tjene rigtige penge på din side-hustle.
 • Bonusmateriale som podcast og videoer med motivation, inspiration og konkrete tips.

Det siger dem, der har arbejdet med de 100 ideer:

“Et virkelig lækkert set-up. Det er letlæseligt og kombinationen af billeder og tekst spiller max. Det virker top professionelt. Du får rigtig meget værdi for pengene. Faktisk vil jeg sige, det er for billigt.”

Kirsten Nissen

“100 ideer til en side-hustle, titlen siger det hele. Det i sig selv er jo helt fantastisk og exceptionelt. Det er et mega fedt koncept I har gang i der. Virkelig virkelig godt og nemt at forstå!”

Dorte Fløjgaard

 Køb i dag og spar 100 kroner

Du får de 100 ideer som en online-pakke i et praktisk og fleksibelt format. Du kan se, læse og lytte igen og igen – også når du er på farten og har din telefon i lommen.

Pakken koster 395 kroner, men som åbningstilbud kan du spare 100 kroner og få det hele for 295,- ved at gøre sådan her:

Så får du med det samme adgang til mit online-læringsunivers, hvor alt materialet ligger klar til dig. Se alle detaljer her.

2022-05-20T12:31:35+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment