Dit næste skridt

For mange af os har denne uge været sådan en ”tilbage-til-hverdagen-uge.” Hverdagen behøver slet ikke at være så tosset, men det kan også føles lidt overvældende at komme i gang igen.

Opgaverne ligger og venter. Der er mange af dem, og du ved ikke helt, hvor du skal begynde. Indbakken er overfyldt, kalenderen for de kommende uger er presset. Måske har der også været nogle ting, du tænkte, og planer du lagde i ferien (der måske ikke blev som planlagt), som du gerne vil følge op på.

Måske handler det om at rydde op derhjemme. Genoptage en hobby. Kontakte en gammel ven. Livsstilsændringer. Forfølge en kreativ drøm. Blive mere effektiv i hverdagen. Motionere.

Det er alt sammen udmærket. Jeg gør det selv. Tænker på fremtiden, når jeg holder ferie. Der er så meget, som jeg gerne vil. Så meget, som jeg kunne gøre. Der er bare et problem.

Når du først er tilbage i hverdagen igen, bliver det hurtigt uoverskueligt. Du når ikke det, du troede, du ville nå. Det kan føre til bekymringer og selvbebrejdelser. Du fokuserer på det, du ikke har nået. Fylder hovedet med det, du tænker, du skal nå i morgen, i overmorgen og længere frem, at du glemmer dit nu, dit her.

Du kender din destination. I ferien stod den klar for dig, men nu hvor hverdagen med alle dens opgaver, forpligtigelser, møder og pressede kalendere, melder sig, er det som om, at du har svært ved at finde hen til den destination.

En destination ad gangen

Måske skyldes det, at du har for mange destinationer? Der er så meget, vi ønsker, både privat og professionelt. Næsten alle vil sige, at det er fint med mål og ambitioner, men har vi for mange af dem, så kommer de til at virke modsat. Vi kan ikke rejse til Bornholm, Budapest og Bali på én gang. Forsøger vi det, bliver vi forvirrede. Går lidt i den ene retning, så i den anden, men vi føler ikke, vi kommer fremad. I stedet bliver vi utålmodige og frustrerede. I realiteten kommer vi ikke nogen vegne.

Undersøgelser viser, at det er perioden efter sommerferien, at flest bliver sygemeldt med stress. Måske skyldes det, at vi føler os overvældede, og der er for meget, der skal indhentes, nås, realiseres. Vi finder ud af, at der ikke er timer nok i døgnet.

Det bliver hurtigt en ond cirkel. Den er ikke nem at komme ud af, men jeg tror, at der er noget, du kan gøre.

Dit næste skridt

Jeg tror, at det hjælper at glemme målene, pakke de store ambitioner væk. Måske er det nok at have pejlemærker og i stedet fokusere på denne ene ting:

Dit næste skridt!

Du kan ikke alting – og da slet ikke på én gang. Men du kan altid fokusere på det næste, du skal gøre.

 • Besluttede du dig i sommers for en livsstilsændring, er dit næste skridt at lave et sundt måltid mad i aften. Det er det eneste.
 • Var der flere forskellige ting, du tænkte, at du gerne ville opnå, så er dit næste skridt at vælge en af disse ting ud og fokusere udelukkende på den. Det er det eneste.
 • Ville du genoptage en hobby, er dit næste skridt at gå på biblioteket og låne en bog om den hobby. Det er det eneste.
 • Ønskede du at genoptage kontakten til en gammel ven, så er dit næste skridt at skrive en besked til vedkommende. Det er det eneste.
 • Var din ambition at leve i et mere enkelt hjem, så er dit næste skridt at rydde op i en enkelt skuffe. Det er det eneste.
 • Havde du en tanke om at komme mere ud i naturen, så er dit næste skridt at sætte dig op på din cykel og køre en tur i skoven. Det er det eneste.

Dit næste skridt er en frugtbar vej til forandring

Når jeg er forvirret, overvældet og har svært ved at overskue tingene, forsøger jeg altid at vælge denne tilgang. Udelukkende at fokusere på det næste skridt. Tage det skridt, bruge den tid, det kræver, give det min fulde opmærksomhed og gøre det færdigt, så godt som jeg kan.

På den måde handler det ikke om destinationen, slet ikke om at have flere af dem. Det er ikke et spørgsmål om vandreturen, men udelukkende om at tage det næste skridt, om altid at gøre en ting ad gangen. Det er som om, at livet bliver lidt nemmere og mere enkelt på den måde.

Du kan gøre det samme. Hvad er dit næste skridt? Kan du tage det i dag?

Vær din egen chef åbner nu: Spar 250 kroner ved tilmelding

Hvis du drømmer om at blive din egen chef, er dette online-forløb og workbook noget for dig.

Skridt for skridt tager forløbet dig i fire strukturerede faser fra den første, spæde idé til et punkt, hvor du sender dit produkt, service eller ydelse ud i verden, så du kan leve af det. Vær din egen chef er til dig, der ønsker et frit og fleksibelt arbejdsliv, men stadig gerne vil sove trygt om natten uden for mange økonomiske bekymringer. Ønsker du et arbejdsliv uden for hamsterhjulet (det har jeg selv haft siden 2014) og drømmer du om at starte for dig selv, så er du klar til at gå i gang.

Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er et ”bliv-rig-i-en-fart-quick-fix-forløb”, men et seriøst forløb. Det giver dig redskaberne til at starte for dig selv, men det kræver selvfølgelig, at du selv lægger et stykke arbejde i det. Gør du det, vil du også se resultater.

Startprisen er 750 kroner inkl. moms, men i dag kan du få adgang til alt materialet og spare 250 kroner. Din investering i et frit og fleksibelt arbejdsliv er således 500 kroner – det svarer til to ture i Netto – og du får adgang sådan her:

1) Tryk på dette link: https://20-skridt.teachable.com/p/vaer-din-egen-chef

2) Tryk på ”Kom i gang for 750-”

3) Tryk på ”Brug kupon.”

4) Skriv koden 250 – så trækkes beløbet fra.

5) Udfyld dine oplysninger.

Det er det hele. Så har du permanent adgang til de 40 videolektioner, en workbook med en masse øvelser og et tech-bibliotek, der tilsammen giver dig opskriften på at blive din egen chef. Jeg gør ikke arbejdet for dig, men jeg deler alt, hvad jeg har lært på mere end seks år som selvstændig, og du får en konkret køreplan, der sætter dig i stand til at udfolde et helt andet arbejdsliv. Der er et begrænset antal koder til rådighed, og de sælges efter først-til-mølle-princippet. Du går i gang lige her.

START I DAG OG SPAR 50 %

 

Din egen chef

Læs de seneste artikler

 • Overspringshandlinger

Sådan overvinder du overspringshandlinger (med gratis mini-workbook).

december 3rd, 2020|0 Comments

Måske kender du det her? Der er et projekt, du skal have lavet. Måske er det på arbejdet eller derhjemme, og det er godt og vigtigt. Alligevel er det som om, at der er en

 • Stressfri jul

Minimalistens guide til en stressfri jul

november 28th, 2020|0 Comments

Julen er dejlig. December er for mange en måned, der står for lys i en mørk tid. Det er en god ting, at samles med venner og familier, nyde god mad og godt selskab og

 • December

En praktisk guide til en enkel december

november 24th, 2020|0 Comments

Lyt til denne uges artikel. Første søndag i advent. Nu kommer den mørke tid, den hyggelige tid og i nogle tilfælde den stressende tid. Sådan er december. Midt imellem stearinlysene, brunkagerne og det meningsfulde samvær

 • Held

Sandheden om held – og den ene ting, du kan gøre for at blive heldig

november 20th, 2020|0 Comments

Lyt til denne uges artikel: "Sandheden om held". I denne uge stødte jeg på dette citat af den legendariske golfspiller, Ben Hogan. Golf er et spil om held. Jo mere jeg øver mig, jo heldigere

 • Mikroartikler

3 mikroartikler om de veje, du kan gå i livet

november 12th, 2020|0 Comments

I dag får du tre bittesmå artikler. De handler på forskellige måder om at gå nye veje i tilværelsen. Jeg håber, de vil inspirere dig. #1 Det bedste du kan gøre er at give op

 • Joe Biden

7 langsomme ting, du kan lære af Joe Biden

november 7th, 2020|0 Comments

En af de helt store historier denne uge har været det amerikanske præsidentvalg. Der er sagt meget om det, analyseret i øst og vest, og det har været spændende at følge. Jeg er dog ikke

2020-08-18T12:17:41+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment