1 time om dagen til dine drømme

Vi har alle sammen noget, vi gerne vil. Der er det, vi rigtig, rigtig godt kunne tænke os. Det, vi drømmer om. Det, som vi tænker vil gøre den store positive forskel i vores liv.

Hvad vi drømmer om, er individuelt og det kan være vidt forskelligt. At rejse og se verden, finde kærligheden, sige vores job op og åbne en lille café, have mere tid i hverdagen, leve et sundere, mere balanceret liv, flytte til en ny by. Måske drømmer vi om at skrive en bog, være mere sammen med vores børn, vores venner og de mennesker, der betyder noget for os. Måske drømmer vi om at gå helt nye veje i livet.

Det er vigtigt at drømme. Drømme giver os håb, optimisme. De er vigtige at holde fast i, også i svære tider. Måske er der flere af os, der har mærket det i den alt for lange corona-periode. Der er så meget, der har været tungt og svært, men det at have håbet og drømmene, hjælper os til at sætte foden ud af sengen om morgenen. Drømme er et pejlemærke i livet.

Det svære ved drømme

Der er bare et problem med drømme, især de lidt større af dem.

De bliver sjældent til noget. Vi tænker på dem, men vi har svært ved at realisere dem. Det betyder også, at det, der starter som noget, der giver håb og optimisme – den gode drøm – ender med at blive en kilde til frustration. Dagene glider væk som rindende vand mellem vores fingre. Årene går, og vi kommer ikke tættere på vores drøm. Den begynder at gøre ondt.

Jeg har prøvet det selv. Engang ville jeg være professionel fodboldspiller i Liverpool. Jeg ville være astronaut, ville skrive den store roman, der forklarede det hele om livet, verden og samfundet. Jeg drømte om at rejse til Patagonien, stå i de åbne vidder og mærke blæsten i mit ansigt.

Der er ikke nogen af de drømme, der blev til noget. Ingen af dem, nul!

Det er okay og nok meget naturligt. Selvfølgelig er det ikke alle drømme, der lader sig realisere. Imidlertid er det ikke det samme som, at ingen af vores drømme lader sig realisere. Det tror jeg, de gør. For mig er der også drømme, der er lykkedes. Jeg er blevet forfatter, har ikke haft fast arbejde i syv år (det var en drøm for mig, dengang jeg havde et fast fuldtidsjob). Jeg er blevet gift, har fået to dejlige børn. Jeg har stået på Annapurna Base Camp i Nepal og set solen stå op over verdens højeste bjerge.

De ting har gjort en forskel. Det er drømme, der blev til virkelighed.

Det er opmuntrende, men de drømme har også en forhistorie. Jeg stod en sommer ved et lykkehjul i Tivoli for at tjene penge til rejsen til Nepal. Inden den første bog havde jeg skrevet og skrevet, der var mange mislykkede forsøg, inden det lykkedes at få et forlag til at sige ja. Uanset drømmen, var der mange små skridt, der blev taget, over lang tid og med tålmodighed, inden drømmen blev til virkelighed.

Heri ligger den centrale pointe: Det er ikke alle dine drømme, der kan blive til virkelighed, men nogle af dem kan godt. Men de kan det kun, hvis du tager dem alvorligt, og hvis du tager de mange små skridt, der med tiden fører dig ad den vej, hvor dine drømmes mål ligger og venter.

En simpel opskrift på at opnå dine drømme

Dine drømme er altså noget, du skal forpligte dig til. Du skal arbejde på dem. Her får du en simpel opskrift på, hvordan du kan gøre det. Det starter med et spørgsmål, du kan stille dig selv.

Kan du forpligte dig selv til at arbejde en time om dagen på din vigtigste drøm?

Kan du gøre det i et år? Alle dage, også når det regner? Når du er træt og uoplagt? Når dine børn larmer, eller når du skændes med din partner? I så fald har du, hvad der svarer til ti ugers fuldtidsarbejde, hvor du hen over det næste år, kan arbejde på din drøm.

Hvor langt kan du ikke nå? Hvor stor en forskel, vil det ikke gøre i dit liv?

Din drømmeproces i tre enkle skridt

Du kan prøve at følge denne proces, hvis du vil realisere en af dine drømme. Den er meget enkel, men den kræver også noget af dig.

1) Skriv en liste med alle dine drømme

Også dem, der umiddelbart synes urealistiske, og som måske går imod samfundets konventioner, ja, måske især dem. Listen må gerne være lang, og du skal ikke holde dig tilbage. Skriv alt, hvad du drømmer om, både de små og de store ting.

2) Skær listen ned

Nu sidder du måske med en lang liste. Derfor skal du skære den ned. Vælg de drømme der er vigtigst for dig, og som vil gøre den største positive forskel i dit liv. Identificér en 3-4 stykker, som er drømme, du gerne vil gå videre med. Overvej dem, tal med andre, stil spørgsmål. Giv det lidt tid og beslut dig så for at vælge én drøm og gå efter den.

3) Arbejd en time om dagen på din drøm

Drømme går ikke i opfyldelse af sig selv. De er ikke appelsiner, der falder ned i vores turban. De kræver indsats, forpligtigelse, udholdenhed. Sluk telefonen, luk alle distraktioner ude og giv arbejdet på din drøm en time om dagen. Gør det på samme tidspunkt hver dag, gerne om morgenen. Bliv ved, vær tålmodig. Giv drømmen den tid, drømmen tager.

Hold fast i håbet: Dine drømme kan gå i opfyldelse

Der er ikke noget hokuspokus i det her. Der er ikke noget smart produktivitetssystem. Ikke noget software, du skal købe. Det eneste du skal, er at kende din drøm og så forpligte dig til at arbejde på en time hver dag.

Gør du det, så vil der ske gode ting for dig. Du vil komme længere, end du tror, er muligt. Du kan indfri din drøm, og du kan begynde i dag. Har du en time til at gå i gang?


Køb Skriv din livshistorie i dag og vind en coachingsamtale

 • Drømmer du om at skrive dit livs fortælling og dele den med andre?
 • Vil du efterlade et vigtigt spor til eftertiden?
 • Vil du forstå dig selv bedre?
 • Vil du fordybe dig i en meningsfuld og terapeutisk aktivitet?
 • Vil du hjælpe dine efterkommere med at forstå, hvor de kommer fra?

Så er du klar til at skrive din livshistorie.

Du kan følge en skridt-for-skridt proces – hvor jeg er din personlige vejleder – der hjælper dig til at skrive dit livs fortælling. Du får den i et handy format, som du kan gå til hvor som helst og når som helst – og du kan begynde med det samme. Du har adgang til materialet 24 timer i døgnet, 365 timer om året, og du har det på den enhed, der er bedst for dig, telefon, tablet eller computer.

Skriv livshistorie

Vind en times coaching

Skriv din livshistorie er et audiokursus med syv grundige lektioner, du kan lytte til igen og igen. Du får introduktionsvideoer, tips og ideer, øvelser, refleksioner og PDF-worksheets til hver lektion.

Det bedste af det hele er næsten prisen. Du får audiokurset for blot 245 kroner! Og endnu bedre: Køber du i dag, er du med i lodtrækningen om en times coaching (værdi 800,-). Vi bruger en time på at tale om din livshistorie, og hvordan den skal blive til en god bog. Jeg giver dig mine bedste forfattertips og tricks, og vi kan afvikle samtalen online eller i mit kontorfællesskab på Amager. Alle, der køber Skriv din livshistorie inden midnat søndag den 4. juli deltager i lodtrækningen. Vinderen får direkte besked.


Læs de seneste artikler

 • Tanker om livet

7 tanker om livet

december 1st, 2021|0 Comments

Forleden cyklede jeg hjem efter et besøg hos min 88-årige far, der bor i Dragør. Det var tidlig aften og mørkt. Regnen stod lige ind i mit ansigt, og vinden var gået i nord. Jeg

 • Kreativ rytme

Podcast: Kreativ rytme

november 24th, 2021|0 Comments

Noget af det vigtigste, når du skal gennemføre et større skriveprojekt – eller hvilket som helst stykke kreativt arbejde – er at finde en god rytme. Kunsten er ikke at være inspireret den enkelte dag,

 • Simple living

Derfor skal du gøre som Brad Pitt og Winston Churchill

november 23rd, 2021|0 Comments

Historien om den britiske premierminister Winston Churchill er ret utrolig. Hans politiske karriere var imponerende. Han sad i det engelske parlament i mere end seks årtier, var forsvarsminister og premierminister. Det sidste var han under

 • Stilstand

Om kaffe, stilstand og at give tingene tid

november 18th, 2021|0 Comments

Det var forleden morgen, for fire dage siden. Jeg sad ved mit skrivebord, gennemblødt efter en cykeltur gennem novemberregn og morgenmørke. Min søn Mikkel havde været vågen en stor del af natten, dårlig søvn er

 • Positive distraktioner

10 positive distraktioner

november 11th, 2021|0 Comments

Du har garanteret hørt det mange gange: Du skal bruge din tid effektivt.Du skal være produktiv og skabe resultater.Du skal undgå distraktioner. Men er distraktioner altid dårlige? Kan de snarere være gode? Nødvendige, små fartbump

 • Stilheden

Et forsvar for stilheden

november 4th, 2021|0 Comments

Pico Iyer, der blandt meget andet har skrevet bogen The Art of Stillness – Adventures in Going Nowhere, peger på nogle paradokser i vores tid. I de næste 24 timer modtager du mere information, end


Savner du denne artikel som podcast?

Jeg holder ferie i juli og forsøger at være så langsom som muligt. Derfor holder lydversionerne også pause, men der kommer spændende nyt om dem på den anden side af sommerferien. I mellemtiden kan du tjekke podcast med langsomme gæster, slow living masterclass og anden lyd i Slow Club.


Foto: Emilie Haut.
Musik i lydversion: Rustic Ballad by Alexander Nakarada | https://www.serpentsoundstudios.com.Music promoted by https://www.free-stock-music.com. Attribution 4.0 International (CC BY 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

2021-07-05T10:14:11+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment