Nej, du behøver ikke udnytte Corona-tiden (og hvorfor det er en dårlig idé at prøve på det)

I de seneste, meget mærkelige uger, har jeg modtaget en del nyhedsbreve og artikler fra mailinglister, som jeg egentlig er glad for. Mange har haft et nogenlunde enslydende budskab:

Corona-krisen er også en chance. Den er noget, vi skal udnytte.

De forskellige mailinglister har – alt efter den enkelte listes fokusområde – anbefalet mig:

 • At rydde op derhjemme.
 • At bruge tiden på Gør-det-selv-projekter, så mit hjem kommer til at ligne noget fra et boligmagasin eller fra en Pinterest-profil.
 • At motionere meget mere.
 • At tilegne mig en masse nye kompetencer.
 • At udvikle min forretning.
 • At sætte gang i en masse nye markedsføringsinitiativer.
 • At dyrke familien.
 • At få bedre sex.
 • Og en hel masse mere.

Der er jo ikke noget i vejen med at rydde op, motion eller at få bedre sex. Det er alt sammen gode ting, og måske har du også selv fået en masse tips og råd til, hvordan du burde ”udnytte” Corona-tiden? Der er mange af dem i omløb i øjeblikket.

Tiden er ikke noget, vi skal udnytte

Jeg kan sagtens forstå ræsonnementet bag tankegangen, men jeg er helt uenig i den. Det er jeg af to grunde:

1) Det er presset og svært nok, som det er. Selv nu, hvor der i nogle lande begynder at være lys forude, er Corona noget lort. Vi behøver ikke lægge ekstra pres på os selv og tænke, at der en hel masse, vi burde gøre.

2) Tiden er ikke noget, vi skal udnytte. Den er ikke et produkt, vi skal forbruge. Den er ikke en citron, vi skal presse.

Tiden er der bare. Situationen er, som den er, og der er også perioder i tilværelsen, hvor vi ikke behøver at presse os selv med at skulle have det bedste ud af alting. Måske fører det bare til mere angst og stress. Måske er det ligefrem kontraproduktivt for vores mentale balance, for det får os til at fokusere på alt det, vi ikke når.

Hvad vi kan gøre i stedet

Der er ikke noget galt i at se muligheder, også når der tilsyneladende ikke er nogen, men det skal ikke være som et pres. Det skal ikke være som et burde, men måske som et kunne. Noget, vi kunne foretage os, hvis vi følte det føjede mening og glæde til vores liv, og hvis vi kunne hjælpe andre med det.

Derfor: I den her mærkelige periode er der ikke noget, du skal udnytte. Du kan i stedet vælge en stoisk tilgang. Hvil i det, også det svære. Der er vilkår og livsbetingelser, vi ikke kan lave om. Tag den med ro. Sig, at det er godt nok, som det er. Vi skal igennem det, og vi når det, vi når. Det gør vi alle sammen, og det er helt i orden.

Der er ikke nogen opskrift

Corona-situationen er uden fortilfælde i nyere tid. Der er ikke nogen manual for hvordan man klarer det som samfund eller som enkeltperson. Vi famler alle sammen, men vi gør det skridt for skridt og så godt, som vi kan. Vi kan være i øjeblikket, finde mening i det og så gå videre derfra.

Når vi mere end det, er det fint. Gør vi det ikke, er det også fint. Vi skal bare blive ved med at gå, skridt for skridt, dag for dag. Så kommer der en dag, hvor vi er igennem det. På din måde. På min måde. På alle andres måder. Måske er vi nærmere den dag, end vi lige går og tror.

Nyt, gratis webinar: Go slow – Sig dit job op og lev langsomt

Webinaret Go slow – Sig dit job op og lev langsomt præsenterer – helt uafhængigt af Corona – perspektiver på og ideer til et andet arbejdsliv. Det giver dig en ramme om det alternative arbejdsliv og vinkler på, hvordan en anden og mere fleksibel tilværelse kunne se ud for dig. Du får også række helt konkrete tips og værktøjer, hvis du går med tanker om at sige dit job op og forlade hamsterhjulet.

Webinaret er ikke live, men det er en dugfrisk optagelse, og du bestemmer selv, hvornår du gerne vil deltage. Du kan høre mere i videoen her eller tilmelde dig her.

Og lige et PS: Ønsker du at se webinaret på en iPhone eller en iPad, så virker det bedst, hvis du ser det ved at bruge Google Chrome-browseren. Den kan du hente gratis i App-store.

 

Tilmeld dig Go Slow nu

 

Vil du læse flere artikler som denne?

Tilmeld dig Søndagslisten og få tilsendt mine bedste tekster direkte til din indbakke hver søndag morgen. Artiklerne kredser om slow living, det enkle liv, og om hvordan du i en travl hverdag kan få mere tid til det, der er vigtigt for dig. Du får aldrig mere end en mail om ugen. Den kommer altid på det samme tidspunkt, og du kan afmelde når som helst. Du tilmelder dig her.

Tilmeld dig nu

 

Søndagslisten

 

Læs de seneste artikler

 • 4-timers arbejdsuge

3 vigtige pointer fra bogen ”4-timers arbejdsuge”

maj 30th, 2020|0 Comments

Corona-tiden har været en langvarig, frustrerende og for nogle ligefrem tragisk tid. Men man skal jo altid se efter lys i mørke, og forleden blev jeg spurgt, om jeg trods alt kunne se noget godt

 • 10 ting

10 ting, som absolut ikke er det værd (og den ene ting, du kan gøre i stedet)

maj 20th, 2020|0 Comments

Der er alt det, du bruger din tid og dine kræfter på. Det, der suger din energi, både fysisk og mentalt. Det, der får minutterne, timerne og dagene til at løbe afsted, uden

 • Taknemmelighed

Lav din hjerteliste og mærk glæden ved taknemmelighed

maj 15th, 2020|0 Comments

Der er de mennesker, der har betydet noget for dig. Dem, der har inspireret dig. Hjulpet dig og gjort dit liv rigere. Måske er det de mennesker, der har gjort hele forskellen. Bragt

 • Slow food

5 enkle ideer til slow food

maj 7th, 2020|0 Comments

Noget af det jeg er allergladest for ved den langsomme livsstil, er slow food. Det at give måltiderne kærlighed og tage mig god tid til både at tilberede og spise måltiderne, har virkelig givet noget.

 • tips, tricks og tanker

Opmuntringslisten – 49 tips, tricks og tanker til tunge tider

april 29th, 2020|0 Comments

Corona er ikke alene en fysisk sygdom, der er alvorlig i sig selv. Den medfører også en række psykiske konsekvenser, som jeg tror mange føler sig ramt af. Personligt savner jeg at se mine venner,

 • Fremtiden

At forudsige fremtiden

april 23rd, 2020|0 Comments

En af mine inspirationskilder, den meget produktive amerikanske forfatter og blogger Seth Godin, siger to ting om det her med at forudsige fremtiden. Vi gør det hele tiden. Igen og igen. Vi er

Støt på 10er

 

Foto: Emilie Haut

2020-05-10T15:36:17+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment