Nej, du behøver ikke udnytte Corona-tiden (og hvorfor det er en dårlig idé at prøve på det)

I de seneste, meget mærkelige uger, har jeg modtaget en del nyhedsbreve og artikler fra mailinglister, som jeg egentlig er glad for. Mange har haft et nogenlunde enslydende budskab:

Corona-krisen er også en chance. Den er noget, vi skal udnytte.

De forskellige mailinglister har – alt efter den enkelte listes fokusområde – anbefalet mig:

 • At rydde op derhjemme.
 • At bruge tiden på Gør-det-selv-projekter, så mit hjem kommer til at ligne noget fra et boligmagasin eller fra en Pinterest-profil.
 • At motionere meget mere.
 • At tilegne mig en masse nye kompetencer.
 • At udvikle min forretning.
 • At sætte gang i en masse nye markedsføringsinitiativer.
 • At dyrke familien.
 • At få bedre sex.
 • Og en hel masse mere.

Der er jo ikke noget i vejen med at rydde op, motion eller at få bedre sex. Det er alt sammen gode ting, og måske har du også selv fået en masse tips og råd til, hvordan du burde ”udnytte” Corona-tiden? Der er mange af dem i omløb i øjeblikket.

Tiden er ikke noget, vi skal udnytte

Jeg kan sagtens forstå ræsonnementet bag tankegangen, men jeg er helt uenig i den. Det er jeg af to grunde:

1) Det er presset og svært nok, som det er. Selv nu, hvor der i nogle lande begynder at være lys forude, er Corona noget lort. Vi behøver ikke lægge ekstra pres på os selv og tænke, at der en hel masse, vi burde gøre.

2) Tiden er ikke noget, vi skal udnytte. Den er ikke et produkt, vi skal forbruge. Den er ikke en citron, vi skal presse.

Tiden er der bare. Situationen er, som den er, og der er også perioder i tilværelsen, hvor vi ikke behøver at presse os selv med at skulle have det bedste ud af alting. Måske fører det bare til mere angst og stress. Måske er det ligefrem kontraproduktivt for vores mentale balance, for det får os til at fokusere på alt det, vi ikke når.

Hvad vi kan gøre i stedet

Der er ikke noget galt i at se muligheder, også når der tilsyneladende ikke er nogen, men det skal ikke være som et pres. Det skal ikke være som et burde, men måske som et kunne. Noget, vi kunne foretage os, hvis vi følte det føjede mening og glæde til vores liv, og hvis vi kunne hjælpe andre med det.

Derfor: I den her mærkelige periode er der ikke noget, du skal udnytte. Du kan i stedet vælge en stoisk tilgang. Hvil i det, også det svære. Der er vilkår og livsbetingelser, vi ikke kan lave om. Tag den med ro. Sig, at det er godt nok, som det er. Vi skal igennem det, og vi når det, vi når. Det gør vi alle sammen, og det er helt i orden.

Der er ikke nogen opskrift

Corona-situationen er uden fortilfælde i nyere tid. Der er ikke nogen manual for hvordan man klarer det som samfund eller som enkeltperson. Vi famler alle sammen, men vi gør det skridt for skridt og så godt, som vi kan. Vi kan være i øjeblikket, finde mening i det og så gå videre derfra.

Når vi mere end det, er det fint. Gør vi det ikke, er det også fint. Vi skal bare blive ved med at gå, skridt for skridt, dag for dag. Så kommer der en dag, hvor vi er igennem det. På din måde. På min måde. På alle andres måder. Måske er vi nærmere den dag, end vi lige går og tror.

Nyt, gratis webinar: Go slow – Sig dit job op og lev langsomt

Webinaret Go slow – Sig dit job op og lev langsomt præsenterer – helt uafhængigt af Corona – perspektiver på og ideer til et andet arbejdsliv. Det giver dig en ramme om det alternative arbejdsliv og vinkler på, hvordan en anden og mere fleksibel tilværelse kunne se ud for dig. Du får også række helt konkrete tips og værktøjer, hvis du går med tanker om at sige dit job op og forlade hamsterhjulet.

Webinaret er ikke live, men det er en dugfrisk optagelse, og du bestemmer selv, hvornår du gerne vil deltage. Du kan høre mere i videoen her eller tilmelde dig her.

Og lige et PS: Ønsker du at se webinaret på en iPhone eller en iPad, så virker det bedst, hvis du ser det ved at bruge Google Chrome-browseren. Den kan du hente gratis i App-store.

 

Tilmeld dig Go Slow nu

 

Vil du læse flere artikler som denne?

Tilmeld dig Søndagslisten og få tilsendt mine bedste tekster direkte til din indbakke hver søndag morgen. Artiklerne kredser om slow living, det enkle liv, og om hvordan du i en travl hverdag kan få mere tid til det, der er vigtigt for dig. Du får aldrig mere end en mail om ugen. Den kommer altid på det samme tidspunkt, og du kan afmelde når som helst. Du tilmelder dig her.

Tilmeld dig nu

 

Søndagslisten

 

Læs de seneste artikler

 • Mikrovaner

17 realistiske mikrovaner, der gør dine dage bedre

januar 22nd, 2021|0 Comments

Lyt til denne uges artikel- Skal vi ikke bare sige det, som det er? Det er trættende. Og det er hårdt. Jeg er træt af corona. Træt af nedlukning. Træt af isolation. Træt af coronakilo.

 • Frygt

De to typer frygt, der gør forskellen

januar 14th, 2021|0 Comments

Lyt til denne uges artikel I dag vil jeg give dig to perspektiver, du kan bruge, når du står over for en livsforandring eller en stor beslutning. Det er samtidig den sværeste af de mere

 • Bekymringer

10 vigtige pointer fra klassikeren ”Lev livet uden bekymringer”

januar 7th, 2021|0 Comments

Lyt til dagens artikel. Noget af det gode ved en jule- og nytårsferie er, at den giver en tid til at læse en bog eller to. Ikke mindst når næsten alt er aflyst eller lukket

 • Slow living ordbog

Slow living ordbog A-Å

december 29th, 2020|0 Comments

Lyt til Slow living ordbog Så skriver vi 2021, og skal vi ikke bare blive enige om, at det bliver et bedre år end 2020? Spørgsmålet er så, hvordan det bliver et bedre år? Forhåbentlig

 • Inspirerende citater

10 inspirerende citater om nytåret

december 23rd, 2020|0 Comments

Lyt til årets sidste artikel. Til årets sidste artikel har jeg samlet 10 inspirerende citater, der kredser om overgangen til et nyt år, at starte på en frisk og at finde motivation til små, men

 • Bedste år nogensinde

Dit bedste år nogensinde (det er ikke 2020)

december 17th, 2020|0 Comments

Lyt til denne uges artikel. Nu varer det ikke så længe. Om kort tid siger vi farvel til 2020. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men det er en afsked, jeg er helt okay

Støt på 10er

 

Foto: Emilie Haut

2020-05-10T15:36:17+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment