Har du chokolade nok eller ilt nok?

Den ret så fremragende amerikanske forfatter Seth Godin har et fint billede i en af sine mange tekster:

Løber du tør for chokolade, er det ærgerligt. Løber du tør for ilt, så er du dødsdømt.

Jeg tror, at det er rigtigt. Nogle gange kommer vi til at fokusere så meget på chokoladen, at vi glemmer det store billede. Vi glemmer, hvad det er, der får os til at leve.

Vi forveksler det, som vi har brug for i øjeblikket med det, der giver det egentlige fundament under tilværelsen. Måske bliver vi frustrerede, der om aftenen, hvor vi sidder i sofaen med et afsnit af favoritserien på Netflix, og vi opdager, at der ikke er mere chokolade i køkkenskabet. Men hvad nu, hvis al ilten blev suget ud af din stue?

Du kan overleve en aften uden chokolade. Du kan ikke overleve uden ilt.

Vi forveksler vores hastige trang til nydelse her og nu, med det vi har behov for, hvis vi vil skabe et bæredygtigt liv. Det bæredygtige liv er det liv, hvor vi har tid til det, der er vigtigt for os, og vi oplever mening i tilværelsen.

Hvis du i løbet af din dag, ved et projekt på jobbet eller i dit liv derhjemme fokuserer på chokoladen, glemmer du måske at få den ilt, du har behov for.

Hvad er din ilt? Hvordan vil du sikre dig, at du har nok af den?

2022-07-15T05:32:49+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til otte anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året langt fra Danmark.

Leave A Comment