Hemmeligheden om din store idé

Lyt til denne uges artikel.

Har du en stor idé?

Noget, du gerne vil realisere? En vigtig ting, som gør en forskel, måske for dig personligt, måske for dine nærmeste. Måske for verden i det hele taget.

Har du noget inde i dig, der brænder for at komme ud og blive delt med andre?

En idé om en livsforandring? En ny karrierevej? Et andet parforhold? En virksomhed, du vil starte? Et kreativt projekt, du vil gennemføre? En renovering af dit hjem, så det bliver overskueligt og minimalistisk? Et stykke frivilligt arbejde, du vil gennemføre, så det gør en forskel for andre? Et mere harmonisk og roligt liv uden unødig travlhed? Et stykke kunst, du vil lave?

Det kan alt sammen være store ideer. Og det er også gode ideer. Du har sikkert flere af dem. Det er kun godt.

Men der er to hemmeligheder om de store ideer.

Du er ikke den første

Uanset, hvad din store idé er, så gør det her sig gældende:

  • Din store idé er ikke original.
  • Din store idé vil formentlig ikke være populær lige med det samme.
  • I det store billede er din store idé ikke så stor, når det kommer til stykket. Der sker vigtige ting i verden, der kan få din idé til at synes lille.

Og ved du hvad?

Det er helt fint. Din idé, det du drømmer om at gennemføre, behøver ikke at være originalt, populært eller stort. Lad os bare være ærlige: Mennesker har fået ideer i tusindvis af år, så andre vil have haft ideer, drømme og ambitioner, der minder om dine.

Det bringer os til den næste hemmelighed om de store ideer.

Du står på skuldrene af giganter

Alle store ideer, der har gjort en positiv forskel, følger dette mønster. The Beatles var inspirerede af Chuck Berry og Buddy Holly. Karen Blixen hvilede på inspiration fra Shakespeare, Kierkegaard og Charlotte Bronté. Van Gogh var aldrig blevet den maler, han var, hvis han ikke havde ladet sig inspirere af japanske træsnit.

Du er et unikt menneske, men du behøver ikke jagte originaliteten for enhver pris. Du behøver ikke jagte det individuelle for det individuelles skyld.

Føler du din store idé er meningsfuld og kan den gøre en positiv forskel for dig selv og for andre, så er den værd at gå efter. Giv dig til at arbejde på den mikroskridt for mikroskridt, dag efter dag, år efter år. Rejsen i retning af din store idé er turen værd i sig selv.

Din store idé er en rejse, der fører dig et bedre sted hen. Glem hvad andre tænker om den, om den er original eller ej, men tag det første skridt i dag. Så er du godt på vej.


Gratis webinar: Go free – sig dig job op og gør dit livs arbejde

Indebærer din store idé, at du gerne vil en anden retning i dit arbejdsliv – for eksempel ved at sige dit job op og gøre det arbejde du føler, du er skabt til – så er webinaret Go free – sig dit job og gør dit livs arbejde noget for dig. Det tager knap en time, og undervejs lærer du:

  • Hvordan du overvinder frygten for det usikre ved at sige et job op.
  • Hvorfor du ikke har brug for en masse følgere på de sociale medier.
  • Hvad 3-cirklen er, og hvorfor den er genial for dig.
  • At sikre din likviditet, så du har råd til at sige dit job op.
  • Hvordan du kan blive din egen chef – skridt for skridt.

I forbindelse med din tilmelding modtager du i alt fire mails før og efter webinaret med konkrete refleksionsspørgsmål, der hjælper dig på sporet af et friere arbejdsliv. Du finder tidspunkter, betingelser og tilmelder dig på dette link.


Læs de seneste artikler

[fusion_recent_posts layout=”default” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”yes” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” excerpt=”yes” excerpt_length=”35″ strip_html=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””][/fusion_recent_posts]


Foto: Emilie Haut

2021-02-17T09:12:46+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment