Skriv, gå

De to ord er alt, hvad du behøver.

Skriv noget hver dag. Gå en tur hver dag. Det er de to enkle vaner, der er fuldt tilstrækkelige.

Det er ikke nødvendigt at hente alle mulige smarte apps ned på din telefon. Du behøver ikke faste to dage om ugen, spise palæo (eller hvad der nu er den seneste populære diæt) eller træne til en ironman. Du kan gå en tur hver dag, og du kan sætte dig ned at skrive en lille smule hver dag. Gentag. Over tid.

Du bliver sundere, klogere på dig selv, mere rolig.

Uanset vejret, vinden og hvor træt du er, så tag et par gode sko på og kom ud i den friske luft hver eneste dag. Mærk jorden under dine fødder, tag et skridt ad gangen og stil efter at gå en halv time hver dag. Har du lyst til at gå længere, er det selvfølgelig fint, men en daglig gåtur på 30 minutter er nok til at friske dig op, blæse hjernen igennem og få din krop i gang.

Er du i tvivl? Så er der en lang række forskningsresultater, der dokumenterer de positive resultater ved at gå.

Skriv

I en travl og forvirret tid får vi hele tiden at vide, at vi skal producere mere, løbe hurtigere, indfri vores mål. Du har sikkert også fået at vide, at du skal sørge for at få alle dine aftaler og forpligtigelser ind i din Outlook-kalender, som du kan se på din telefon, din computer, din tablet.

Det er vanvittigt. Den her forestilling om at vi skal presse alt ud af hverdagen, som når vi presser saften ud af en citron. Lad være med det.

Sæt dig i stedet ned og skriv. I en gammeldags notesbog med papir af god kvalitet og en god kuglepen. Sluk telefonen, skriv i et kvarter.

Det er fuldkommen lige meget, hvad du skriver. Det, du lavede i går, udsigten fra dit vindue, en erotisk novelle. Det giver dig et kvarter i ro. Det stimulerer din kreative muskel. Det hjælper med at få dine tanker på plads.

Det behøver ikke være svært

Livet er kompliceret nok, som det er. Af og til er de kort, vi har fået spillet, ikke de bedste. Derfor er der ingen grund til at gøre det unødigt kompliceret, hvis du gerne vil have det bedre. Du behøver ikke alle de avancerede produkter, der annonceres med alle vegne her op til jul.

Gå en halv time hver dag. Skriv et kvarter om dagen.

Det er nok.

Det er verdens bedste selvhjælps- og antistressprogram. Det koster ikke noget, kræver ingen særlige kompetencer. Men det kræver, at du lover dig selv at holde ved. At du skriver hver dag, går hver dag.

I så fald: Om et år, to år, tre år fra nu af, så er du et enklere og bedre sted. Kan du begynde i dag? Skrive lige om lidt? Derefter gå en tur på en halv time? Tage dine første skridt?

 

De 5 mest populære blogposts i 2018

Hvert år i december laver jeg en årsevaluering, hvor jeg reflekterer over det år, der er gået, og ser frem mod det, der kommer. En del af denne proces er naturligvis også at se på min hjemmeside, og hvilke tekster, der har vakt læsernes interesse. Her er en liste over de 5 mest besøgte blogposts, der er skrevet i 2018, baseret på tal fra Google Analytics.

1) 39 ideer til simple living

[fusion_button link=”https://20skridt.dk/39-ideer-til-simple-living/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]SE ALLE IDEERNE HER[/fusion_button]

2) Hvordan underviser man voksne?

[fusion_button link=”https://20skridt.dk/hvordan-underviser-man-voksne/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]LÆS DEN GRUNDIGE TEKST HER[/fusion_button]

3) Wabi-sabi: Sådan finder du skønheden i det uperfekte

[fusion_button link=”https://20skridt.dk/wabi-sabi-2/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]FÅ ET SKUD JAPANSK LIVSFILOSOFI[/fusion_button]

4) 10 ting, der er okay på en søndag

[fusion_button link=”https://20skridt.dk/10-ting-der-er-okay-paa-en-soendag/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]LÆN DIG TILBAGE OG LÆS[/fusion_button]

5) Hemmeligheden bag slow living

[fusion_button link=”https://20skridt.dk/hemmeligheden-slow-living/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]FÅ NØGLEN TIL DET LANGSOMME LIV[/fusion_button]

 

Vil du leve langsommere?

I sommeren 2014 sagde jeg et fast job op. Der var søde kolleger, gode vilkår og pensionsordning, men jeg ønskede at leve et andet og langsommere liv. Siden da har jeg skrevet fire bøger, mere end 150 blogposts på forskellige platforme, holdt foredrag fra Ingstrup til Østerbro, hentet mine børn tidligt og blandt andet rejst til Kina, Cambodia og Vietnam. De grundtanker min beslutning dengang hvilede på, hvad jeg har lært undervejs og hvordan du selv kan få tid til det, der er vigtigt for dig, har jeg skrevet om i bogen Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening. Den giver en lang række praktiske og brugbare råd til et langsomt liv, der lader sig gøre i praksis – tryk på knappen og se mere.

[fusion_button link=”https://www.saxo.com/dk/slow-living-saenk-tempoet-og-lev-et-liv-med-mening_epub_9788740403299″ text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]SE MERE OM BOGEN[/fusion_button]

 

Slow living bog

2018-12-22T08:45:59+00:00

About the Author:

Jeg hedder Ole, og jeg skriver bøger og holder foredrag om undervisning og om at leve langsomt. Indtil videre er det blevet til seks anmelderroste bøger, og der er flere på vej. Jeg tror på, at de små skridt kan gøre en forskel for os, hvis vi tør tage dem med vedholdenhed og konsistens. Privat er jeg gift med Kirstine, far til Cecilie og Mikkel, bor i Ørestad og tilbringer sammen med familien mindst en måned om året i Sydøstasien.

Leave A Comment